Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un suporter riscă aproape 5 ani de închisoare pentru o petardă aruncată la un meci din Bundesliga

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/04/2024 la 16:42 GMT+3

Procuratura a cerut o pedeapsă de patru ani și 10 luni de închisoare pentru principalul acuzat de aruncarea unei petarde la un meci din prima ligă germană de fotbal (Bundesliga), care a produs rănirea a 14 persoane.

Freiburg - Augsburg

Credit imagine: Getty Images

Suporterul de 28 de ani a recunoscut că a aruncat petarda la meciul dintre FC Augsburg și Hoffenheim, din 11 noiembrie 2023, iar aceasta a explodat lângă suporteri, rănind 14 persoane, inclusiv cinci copii.
Luni, în timpul procesului desfășurat la tribunalul din Augsburg, procurorul a afirmat că acțiunea a fost "deosebit de necugetată", copiii fiind răniți din simplul motiv că acuzatul a dorit să atragă "maximum de atenție" cu o petardă ilegală.
Verdictul este așteptat astăzi. Suporterul și-a cerut scuze de mai multe ori pentru acțiunea sa: "A fost ceva prostesc".
Avocatul său a cerut o pedeapsă de doi ani de închisoare, care ar trebui să fie cu suspendare. Apărătorul fanului a arătat faptul că tânărul de 28 de ani a petrecut deja mai mult de cinci luni în arest.
Alte trei persoane au fost puse sub acuzare pentru tăinuire și complicitate, procurorul cerând pedepse cu suspendare pentru doi suporteri și doi ani de închisoare, cu executare, pentru al treilea.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo