Într-o conferință de presă, numărul unu de la FRF a dezvăluit că antrenorul de la U21 se va ocupa de destinele naționalei mari. Întrebat ce l-a determinat să îl pună în fruntea listei pe un tehnician fără un CV deosebit, în condițiile în care în presă se vehiculaseră și nume ale unor antrenori cu performanțe impresionante, Burleanu și-a argumentat decizia.
"Eu ce pot să vă spun e că Mirel Rădoi a reprezentat varianta numărul unu pentru noi. Membrii Comisiei Tehnice așa au considerat, pe el l-au văzut cel mai îndreptățit să conducă naționala noastră. Este și părerea mea, e cel mai potrivit să ducă prima reprezentativă la Euro și să înceapă reconstrucția naționalei. Dacă Mirel Rădoi ar fi refuzat această propunere, mergeam mai departe și căutam alt înlocuitor", a spus Burleanu, într-o conferință de presă.
Inițial, Mirel Rădoi nu a dorit să vină la prima reprezentativă, considerând că arde etapele prea repede. Mulți sunt de părere că în momentul actual naționala mare e o pălărie prea mare pentru tehnician, însă Burleanu are încredere maximă în calitățile acestuia. Șeful FRF a explicat și cum l-a determinat pe fostul căpitan al Stelei să spună "da" ofertei Federației.
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, OUT de la Craiova după eșecul din Cupa României! "Toată lumea m-a criticat"
IERI LA 18:02
"L-am convins prin stabilirea unor obiective pe termen lung. Rădoi a contribuit decisiv la ceea ce înseamnă azi naționala U21. Acum câțiva ani, nimeni nu era interesat de ce se întâmplă la echipa de tineret, nicio televiziune nu voia să transmită meciurile. Mirel a înțeles că misiunea lui e să continue să inspire, ceea ce înseamnă azi naționala U21 i se datorează în mare parte lui", a mai spus Burleanu, care a lăsat de înțeles că Nicolae Dică se va număra printre secunzii lui Rădoi. Celălalt secund va fi, după toate probabilitățile, Florin Constantinovici, care i-a fost alături lui Mirel și la naționala U21. "Am discutat cu Mirel despre noul staff pe care îl va avea, dar nu vă pot confirma dacă Nicolae Dică va fi secund. Îl voi lăsa pe Rădoi să își anunțe stafful", a mai spus Burleanu.

Cine îi ia locul lui Mirel Rădoi la U21

Sub comanda lui Rădoi, naționala U21 a devenit extrem de iubită de români, astfel că cel care va veni în locul tehnicianului plecat la prima reprezentativă va avea o presiune uriașă pe umeri. Deocamdată nu e nimic bătut în cuie privind succesorul lui Rădoi, deși în media s-au vehiculat numele lui Iordănescu Jr, Măldărășanu, Laurențiu Roșu și chiar Adi Mutu.
"O decizie privind noul selecționer de la U21 vom lua în a doua săptămână din decembrie. Așteptăm o propunere din partea Comisiei Tehnice. Nu pot să vă spun dacă Adrian Mutu este o soluție, pentru că nu am discutat încă", a concluzionat Burleanu.
Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcția de manager sportiv al echipei naționale U21 a României, iar în luna august a aceluiași an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reușit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiției, performanță ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.
În total, pe banca selecționatei U21, Mirel Rădoi a bifat 16 partide, reușind să câștige 10 dintre ele și să bifeze trei remize.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
29/11/2022 LA 19:54
Romanian Liga I
Continuă tensiunile la Craiova. Președintele Cârțu nu e de acord cu deciziile antrenorului Rădoi
13/11/2022 LA 11:05