Liga 1 se află într-o situație fără ieșire, după ce două echipe - Dinamo și CFR - au avut peste 20 de cazuri de coronavirus. În aceste condiții, partidele celor două formații au fost amânate, iar în acest moment nu se știe concret când cele două formații pot juca din nou.
Situația e una extrem de delicată în special pentru ardeleni, pentru că sezonul în play-off nu se poate prelungi dincolo de 3 august. Până la acea dată, Federația trebuie să trimită la UEFA lista cu formațiile înscrise în cupele europene, inclusiv formația care va evolua în Champions League. Formația lui Dan Petrescu mai are de disputat până atunci 3 meciuri, lucru aproape imposibil.
Răzvan Burleanu le-a cerut LPF și cluburilor din Liga 1 să își asume întreruperea campionatului, pentru că acesta a devenit deja extrem de afectat la nivel de imagine și de percepție colectivă.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 20 MINUTE
"E o perioadă de mare incertitudine. E cea mai mare criză care a avut loc vreodată în fotbal, nici în cel de-Al Doilea Război Mondial nu a fost blocat fotbalul complet cum s-a întâmplat acum pentru 3 luni de zile. Intrăm deja în cea de-a 6-a lună de pauză competițiile din ligile inferioare. În fotbal a fost stare de urgență de la primul caz de coronavirus.
A fost doar un pas până la situația de astăzi, era inevitabilă. Echipele au ieșit din cantonamentele centralizate, măsurile de prevenire a infectării nu au mai fost respectate. Cluburile din Liga 1 ar trebui să discute despre oprirea sezonului competițional, sau cel puțin al play-out-ului. Nu putem amâna la nesfârșit acest sezon competițional. Fotbalul românesc e în stare de urgență. Măsurile prevăzute în protocol nu au fost respectate", a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru Digi24.

LPF discută în această săptămână întreruperea campionatului

FRF s-a adresat UEFA, încercând să obțină o derogare pentru finalul campionatului, astfel încât partidele să se poată termina pe teren. Forul continental a respins ideea, mai ales că pe 9 august are loc tragerea la sorți pentru preliminariile cupelor europene.
LPF a făcut tot posibilul ca Liga 1 să se termine pe teren, dar oficialii iau în calcul tot mai serios alternativele, conștienți că nu mai e timp pentru ca lucrurile să se finalizeze în mod fericit. Ca atare, în Adunarea Generală din această săptămână (30 iulie), se va discuta despre modul în care se va încheia Liga 1, existând o serie de speculații în acest sens.
O variantă vehiculată e crearea unui clasament care să se bazeze pe procentul punctelor câștigate din numărul de jocuri disputat de fiecare club. CFR ar fi campioană, cu o medie de două puncte adjudecate din fiecare partidă. Craiova e doar cu un pic mai slabă, are 1,97 puncte pe meci. Dinamo ar scăpa de retrogradare fără probleme. Procentul de puncte adunate îi plasează pe "câini" pe poziția a treia din play-out, depășiți doar de Viitorul și de Sepsi! Ar pica direct Chindia și Poli Iași, FC Voluntari ar merge la baraj pentru salvare/promovare cu locul al treilea din "B".
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 32 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 2 ORE