În momentul în care Federaţia a apelat al Mirel Rădoi pentru banca primei reprezentative, se părea că naţionala a tras lozul câştigător. Chiar dacă nu are încă licenţa Pro, selecţionerul a demonstrat la tineret că e un tehnician modern, de mare viitor. A dus România U21 până în semifinalele Euro, o performanţă de neconceput, mai ales că tricolorii au făcut parte dintr-o grupă cu Franţa şi Anglia.
Rădoi părea omul potrivit la locul potrivit şi, deşi cu siguranţă are pedigree de viitor mare antrenor, în momentul de faţă postul său a început să se clatine. Şi ca urmare a presiunilor din exterior, Federaţia se pregăteşte inclusiv de varianta în care actualul selecţioner nu va mai fi o soluţie după partida cu Austria, de miercuri.
Tricolorii au arătat fără vreun orizont contra Islandei şi Norvegiei. În barajul pentru Euro, naţionala a avut un singur şut pe poartă, la penaltyul tranformat de Maxim şi, deşi a pierdut la limită, 1-2, nu a fost niciodată în cărţi pentru a trimite partida în prelungiri. Apoi, la Oslo, lucrurile au căpătat o turnură dramatică: România nu a arătat de mult atât de slab, Haaland, Odegaard sau Sorloth amuzându-se cu fundaşii noştri. "A fost distractiv", a spus starul nordicilor de la Real Madrid, după ce l-a pus în valoare pe Haaland. S-a terminat 4-0 pentru Norvegia, dar rezultatul e unul mincinos, gazdele ratând numeroase alte ocazii de a marca.
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj 3-3 | Spectacol total în primul derby al sezonului! Gazdele au egalat ]n prelungiri
23/01/2022 LA 07:46
În acest context, un eşec şi cu Austria ar duce la o situaţie limită la naţionala noastră. Burleanu nu vrea să îl demită pe Rădoi, dar ar putea fi forţat să ia în calcul această ipoteză. În plus, nu e total exclus ca, în cazul unei înfrângeri, Rădoi însuşi să îşi dorească plecarea, dezamăgit şi de modul în care au vorbit uii oameni din fotbal despre el.

Dan Petrescu, soluţia reală pentru naţională

În aceste condiţii, preşedintele Federaţiei are, potrivit Gazetei Sporturilor, patru variante pentru înlocuirea lui Rădoi: Dan Petrescu, Gheorghe Hagi, Ladislau Boloni şi Victor Piţurcă. Evident, nu s-a discutat nimic cu vreunul dintre tehnicieni, dar Burleanu vrea să fie pregătit şi în cazul unui scenariu pe care nu şi-l doreşte.
Dintre aceştia, doar primul pare o soluţie reală. Asta pentru că Boloni e foarte aproape să se înţeleagă cu Panathinaikos, în timp ce Piţurcă nu se bucură de foarte multă încredere în birourile de la Federaţie. În ceea ce îl priveşte pe Hagi, relaţia lui FRF e una destul de rece, "Regele" vorbind chiar de un conflict între Burleanu şi Generaţia de Aur.
De notat că Dan Petrescu a fost ţinta principală a lui Burleanu în urmă cu trei ani, după debarcarea lui Daum. "Super-Dan" a cerut atunci un salariu de 500.000 de euro pe an, plus un bonus de 500.000 de euro, în cazul în care ar fi reușit să califice echipa la Europeanul care trebuia să se fi ţinut anul acesta 2020. Federaţia a considerat pretenţiile exagerate, fiind dispusă să îi ofere tehnicianului o remuneraţie de "doar" 300.000 de euro, plus o primă consistentă de obiectiv.
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09