Mijlocașul algerian, Aymen Tahar, a acordat un interviu pentru The Guardian în care a vorbit despre experiența România. Englezii îl țin minte de pe vremea în care și-a făcut junioratul la Sheffield United, acolo unde l-a cunoscut pe actualul fundaș al celor de la Manchester City, Kyle Walker.
S-a întâlnit cu acesta întâmplător după despărțirea de Sheffield United, pe vremea când evolua la o echipă din afara fotbalului profesionist, Staveley Miners Welfare. Kyle Walker l-a pus în legătură cu un agent care i-a organizat un trial la Londra la care au fost prezenți mulți scouteri.
La câteva săptămâni distanță, a venit telefonul de la Gaz Metan Mediaș. După 2 zile de antrenament, a primit pe masă un contract pe 4 ani.
Fotbal
Chelsea se destramă! City și Real Madrid se luptă pentru unul dintre cei mai valoroși jucători
12/03/2022 LA 15:16
A fost un șoc cultural pe care nu l-am mai trăit pentru că nu plecasem de acasă. Ningea atât de puternic când am ajuns că mă întrebam: În ce m-am băgat? Am petrecut 3 ani la Mediaș, însă primele 3 luni au fost foarte dificile. M-am întors acasă și nu mai voiam să merg în România. DUpă 10 zile am decis să merg acolo și să devin profesionist.
Am avut apoi 6 luni bune și 6 luni proaste și am vrut să mă întors în Anglia. Clubul mi-a zis să mă întorc sau voi fi amendat cu 1.000 de euro pe zi. Președintele m-a convins să rămân, s-a purtat foarte frumos cu mine

Aventura la FCSB

A venit apoi transferul la FCSB (numită "Steaua" de către cei de la The Guardian și de către Tahar), iar mijlocașul are numai cuvinte de laudă.
Este incredibil cât de mare este Steaua ca organizație. Ca o comparație, este mai mare decât Manchester United pentru că probabil 60% din țară o susține pe Steaua. Toate meciurile din deplasare se joacă cu casa închisă pentru că toată lumea vrea să o vadă pe Steaua jucând. Numele importante, internaționalii români, nu pot merge nicăieri fără să fie menționați. Există atât de multă atenție din partea presei; dacă mergi la mall sau la restaurant, vor fi acolo. Îmi părea rău pentru câțiva dintre jucătorii mai mari pentru că toți ochii erau pe ei
Tahar a sperat să ajungă cu FCSB în grupele UEFA Champions League, această posibilitate fiind cea care l-a convins să refuze alte oferte mai bune din punct de vedere financiar. Însă FCSB a fost eliminată din preliminariile UCL de Partizan și din preliminariile Europa League de Rosenborg. A fost momentul în care a avut de-a face cu patronul echipei.
Am pierdut cu Rosenborg în Europa League. Am intrat în ultimele 20 de minute când eram conduși cu 2-0, suporterii ne criticau, nimic nu mergea și așteptam finalul. Eu nu am jucat bine. După meci, patronul vorbea cu presa și spunea că nu am ce căuta în echipă, că va tăia salariile cu 50%, că sunt liber să plec și că nu voi mai juca vreodată. Era la o lună după transferul de vis. Credeam că o să mă descurc bine. Vorbea doar de dragul de a o face, nu putea tăia salariile. Am vorbit cu președintele și mi-a spus: Nu te teme, așa e Gigi
Perioada la FCSB s-a încheiat rapid. A fost împrumutat la Boavista, pentru ca apoi să meargă la Sagan Tosu în J-League, apoi la Crotone. După experiența din Serie A, s-a întors la Gaz Metan.
Nu am niciun regret. Japonia a fost grozavă, o cultură total diferită. Japonezii sunt cei mai drăguți oameni pe care i-am întâlnit
În prezent, Tahar joacă în Grecia la Panaitolikos.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
O singură formație care a jucat în Premier League a scăpat nebătută de Guardiola
15/12/2021 LA 08:57
Premier League
Premier League 2021/22: Southampton | Candidată la retrogradare?
08/08/2021 LA 06:31