Mijlocaşul ofensiv o va părăsi pe Liverpool în această vară pentru 17 milioane de lire (20 de milioane de euro), 6 cluburi fiind în cursa pentru semnătura sa.
Klopp a înţeles că niponul suferă că joacă atât de puţin, lucru pe care chia el l-a catalogat drept "o crimă", după una din partidelele de la finalul sezonului.
Minanino a trecut printr-o perioadă foarte grea pe Anfield, în contextul în care a livrat mereu când a fost folosit, dar în meciurile din Premier League sau de Champions League nu a prins mai deloc minute.
Premier League
Accidentarea lui Thiago Alcantara e mai gravă decât se credea! Cât va lipsi mijlocașul lui Liverpool
ACUM 9 ORE
"Multe dintre jocurile în care am jucat nu au fost interesante pentru nimeni. Chiar dacă eu am livrat, nu am primit răspunsul pe care îl doream. Mereu trebuia să las totul în urmă când se apropia un meci, pentru a fi puternic din punct de vedere mental. M-am motivat cu regrete şi furie zi de zi. Nu mi s-a mai întâmplat asta în cariera de jucător, a fost foarte dificil să îmi păstrez condiţia şi să mă conectez cu sentimente pozitive", a dezvăluit jucătorul japonez.
Adus pentru 8,5 milioane de euro de la Salzburg, în 2020, japonezul de 27 de ani nu s-a impus în primul "11" al "cormoranilor". În sezonul 2020-2021 a fost împrumutat la Southampton, iar în sezonul recent încheiat a prins foarte rar echipa de start a lui Liverpool.
Minamono a reuşit 7 goluri în cele 9 partide în care a jucat în stagiunea precedentă de Cupa Ligii și Cupa Angliei. Chiar și așa, în campionat Klopp i-a dat șanse puține, lucru de înțeles când în ofensivă germanul dispune de 5 jucători world-class, precum Salah, Mane, Firmino, Diogo Jota și Luis Diaz. Acum, Mane a plecat la Bayern, dar Minamino nu ar fi avut mai multe șanse la un loc de titular, în contextul în care Liverpool l-a adus deja pe Darwin Nunez, pentru 100 de milioane de euro (bonusuri incluse).

Klopp nu vrea să îl vândă pe Oxlade-Chamberlain

Dacă Minamino a găsit înţelegere la Klopp pentru a pleca, din cauza faptului că e dezamăgit că evoluează prea puţin, Alex Oxlade-Chamberlain va mai rămâne cel puţin un sezon pe Anfield.
Fostul mijlocaş al lui Arsenal spera să fie pus pe lista de transferuri de Liverpool, dar Klopp îl doreşte în continuare în lot. Chiar dacă va prinde primul "11" doar în FA Cup şi în Cupa Ligii, Ox e văzut de german un fotbalist versatil, care poate să acopere mai multe posturi. Ca atare, în caz de accidentări, el poate fi o soluţie utilă, iar germanul de pe banca lui Liverpool nu vrea să renunţe la un astfel de jucător.
Mijlocaşul de 28 de ani mai are contract cu Liverpool până în 2023, astfel că din iarnă va putea semna gratis cu viitoarea echipă. Conducerea "cormoranilor" credea că acesta e momentul ideal pentru a-l vinde şi a obţine o sumă de bani în schimbul unui jucător cotat la 16 milioane de euro, dar Klopp a avut ultimul cuvânt.
17 meciuri a prins Ox sezonul trecut, în Premier League, în majoritatea partidelor intrând pe parcurs. Ca atare, nu a reuşit să aibă impactul dorit, reuşind doar 2 goluri şi o pasă decisivă.
Premier League
Liverpool caută întăriri! Mijlocașul la care Klopp visează ar putea ajunge, în sfârșit, pe Anfield
IERI LA 10:54
Premier League
Replica ironică a lui Fulham, după ce Klopp a acuzat starea terenului de pe Craven Cottage
07/08/2022 LA 12:31