Dubla cu Suedia și Spania e decisivă pentru naționala țării noastre în tentativa de a se califica la Campionatul European de anul viitor. Tricolorii au nevoie să îi învingă azi pe nordici, pentru ca apoi să obțină măcar un rezultat de egalitate împotriva "Furiei Roja".
Atmosfera de diseară, de pe Arena Națională, se anunță electrizantă, urmând a se juca având casa închisă. Dar Stanciu&Co vor avea parte de o susținere impresionantă și luni, pe Wanda Metropolitano.
Conform ediției tipărite a ziarului Marca, până joi la prânz peste 11.000 de români își cumpăraseră un tichet pentru partida de pe stadionul din Madrid.
Cupa Mondială FIFA
Primele opinii ale lui Edi Iordănescu în Qatar. Ce spune despre Elveția, viitoarea rivală a României
IERI LA 10:45
Se estimează că interesul românilor din Spania va crește exponențial dacă astăzi vom învinge Suedia. Cum ibericii sunt deja calificați la Euro, partida de luni creează un interes minim pentru suporterii fostei campioane mondiale, astfel că putem asista la un moment rar: românii să fie mai mulți în deplasare decât fanii echipei gazdă.
68.456 locuri are Wanda Metropolitano, arenă care a costat 240 de milioane de euro

Se bate recordul all-time de români în deplasare

În acest moment, recordul de prezență în deplasare la o partidă a unei echipe românești (exceptând turneele finale) îi aparține Stelei. În 2006, tot în Spania, și tot la Madrid, mai mult de 15.000 de compatrioți asistau la Real Madrid - Steaua.
A fost un meci în care roș-albaștrii au pierdut onorabil, 1-0, iar Bănel Nicoliță a devenit cunoscut în toată Europa din cauza autogolului marcat.
La 13 ani distanță, naționala României are toate șansele să strângă peste 20.000 de fani într-o deplasare, condiția fiind ca România să învingă diseară Suedia.
Între 500.000 și un milion de români trăiesc în Spania, potrivit INE (Instituto Nacional de Estadistica), a doua cea mai populară comunitate, după marocani.
Fotbal
Mesajul emoționant al selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României
IERI LA 07:31
Fotbal
Mihai Stoichiță, deosebit de optimist în privința preliminariilor EURO 2024. "Ne calificăm!"
21/11/2022 LA 21:37