Potrivit L'Equipe, brazilienii vor să includă cafeaua pe lista testelor acceptate pentru monitorizarea sportivilor înainte de competiții. Totul se bazează însă pe miros, astfel că există o serie de temeri că această "analiză" nu va fi foarte concludentă, în condițiile în care nu toți pacienții cu COVID-19 au mirosul alterat.
Ideea brazilienilor e simplă: atâta vreme cât sportivii vor putea identifica ușor ceea ce miros, nu există suspiciuni majore în privința lor. Cei care vor avea probleme vor fi supuși unor teste amănunțite, clasice, pentru a vedea dacă într-adevăr au virusul. Totul a plecat de la un studiu efectuat de cercetătorii belgeni, care au descoperit că 88% dintre pacienții cu coronavirus prezintă diferite forme de tulburări ale mirosului.
Metoda e una ieftină și poate funcționa, însă e greu de crezut că e suficientă, în condițiile în care nu prezintă garanții.
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM O ORĂ

Premier League, 4 milioane de lire pentru 26.000 de teste de coronavirus

Metoda "cafeaua" vine în contextul în care testele pentru depistarea COVID-19 sunt extrem de scumpe.
Cluburile din Premier League au investit în mașini de testare pentru coronavirus și teste care pot afișa rezultatele în doar două ore și jumătate. Costurile însă sunt imense, 4 milioane de lire, astfel că nu vor fi multe țări care pot urma exemplul Angliei.
Această inițiativă este supervizată de oficialii Premier League și conform The Guardian aceste dispozitive au fost cumpărate și de unele cluburi din Championhip, prețul fiind în jur de 40.000 de euro. Cu tot cu testele aferente, suma totală cheltuită de oficialii Ligii Engleze se ridică la 4 milioane de lire.
Dispozitivele pot testa o singură persoană o dată la două ore și jumătate astfel că zilnic s-ar putea testa doar șapte persoane pe zi. De aceea acestea nu sunt folosite, deocamdată cel puțin, de sistemul de sănătate bitanic. Deși rapide, nu permit o investigare la nivel macrosocial.
Premier League încearcă să asigure testarea jucătorilor fără să afecteze populația generală. Testarea jucătorilor dar și a staff-ului reprezintă un obstacol major pentru revenirea fotbalului englez dar cluburile sunt încrezătoare că aceste dispozitive pot asigura condițiile necesare reluării sezonului, mai ales dacă vor fi achiziționate mai multe de fiecare club.
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816885.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 3 ORE
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 3 ORE