Andorra a pus capăt unei perioade de 21 de ani de așteptare, impunându-se pentru prima oră în istorie într-un meci din preliminariile Campionatului European. Micuța națională a câștigat cu 1-0 în fața Moldovei, în grupa H.
Primul meci jucat de Andorra în preliminnariile pentru un turneu final de Campionat European avea loc în 5 septembrie 1998, contra Armeniei și se încheia cu un eșec. De atunci, au urmat 56 de partide jucate în preliminariile Euro, toate pierdute.
Aseară, însă, reprezentativa condusă de Koldo Alvarez a reușit un succes, eroul fiind Marc Valdes. Acesta a înscris cu capul în poarta unei naționale a Moldovei care pentru ultimele 35 de minute a jucat în inferioritate numerică (după eliminarea lui Radu Ginsari).
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Islanda - România | Tot ce trebuie să știi despre duelul de la Rejkjavik din playofful pentru Euro
07/10/2020 LA 10:35
A fost abia a 7-a victorie din istoria Andorrei, dar până acum cele mai multe succese veniseră în partidele amicale. În plus, s-a pus punct unei perioade de un an și jumătate fără victorie. În martie 2018, Andorra bătea într-o partidă de pregătire pe Liechtenstein, scor 1-0.
Grație acestui succes, Andorra a părăsit ultimul loc al grupei în care Turcia și Franța se luptă pentru supremație, predând lanterna roșie chiar Moldovei.
Andorra se deplasează pentru următoarea dispută din preliminarii în Islanda, pentru o partidă ce urmează a se disputa luni.
56 de meciuri jucase Andorra în preliminariile Euro, fără a obține măcar un egal.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Cote pariuri Islanda - România: Nordicii pornesc cu prima șansă
06/10/2020 LA 12:28
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 08:20