Infrastructura pentru organizarea Euro 2020 va fi gata până în iunie, spune ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Lucrările sunt „ușor întârziate”, dar România nu își permite niciun fel de sincopă în organizarea acestui eveniment, a adăugat Stroe.
Până în mai sau iunie, infrastructura necesară desfășurării Campionatului European de fotbal va fi pregătită, deși lucrările sunt în întârziere - Ionuț Stroe.
„Am fost pe șantierele care, din păcate, sunt ușor întârziate, care vor asigura infrastructura necesară unui eveniment de o importanță enormă pentru noi ca și țară, Euro 2020. Suntem parte componentă a celor 12 țări, mai precis orașe care vor găzdui acest eveniment și nu ne permitem, încă o dată subliniez, niciun fel de sincopă în organizarea acestui eveniment. Suntem în ochii și atenția întregului continent, dacă nu în atenția întregii lumi. Lucrările au fost ușor întârziate, dar ați văzut, ne străduim să ajungem cu ele gata, cu lecțiile asumate, cu angajamentele acestui start gata în lunile mai - iunie pentru a fi pregătiți pentru Euro 2020”, a spus într-o conferință de presă la Craiova, ministrul Tineretului și Sportului.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Islanda - România | Tot ce trebuie să știi despre duelul de la Rejkjavik din playofful pentru Euro
07/10/2020 LA 10:35
Când Bucureştiul a primit, în 2014, organizarea a patru meciuri din cadrul turneului final al Euro 2020, statul şi-a luat angajamentul să reconstruiască patru stadioane, la standarde competitive, pe care să se poată antrena naţionalele care vor juca pe Arena Naţională. Era vorba, atunci, să fie refăcute Steaua, Arcul de Triumf, Dinamo şi Rapid. Recent, ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a verificat stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf, în vederea organizării meciurilor din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020).
Astfel, la Stadionul Steaua, care va avea o capacitate de 31.254 de locuri, s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95% şi se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate (stadiul acestora este de cca. 85%). Totodată, au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%), iar confecţia metalică a acoperişului este 50% montată. La Stadionul Giuleşti, care va avea o capacitate de 14.050 de locuri, săpătura este realizată în proporţie de 100%; betonul de egalizare, în proporţie de 95%; hidroizolaţia la nivelul fundaţiilor, în proporţie de 95%, iar fundaţiile, în proporţie de 50%.
La Stadionul Arcul de Triumf, care va avea o capacitate de 8.207 de locuri, lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 95%; lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate - 85%, iar lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii - 30%.
Cele 3 stadioane se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, bugetul total fiind de peste 500 de milioane de lei.
Mediafax
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Cote pariuri Islanda - România: Nordicii pornesc cu prima șansă
06/10/2020 LA 12:28
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 08:20