Deja calificată la Campionatul European din 2020, Olanda a reușit o victorie categorică în ultima partidă din preliminarii, 5-0 cu Estonia. Naționala Olandei va fi una dintre adversarele României la Euro, dacă naționala noastră reușește să se califice la rândul ei.
Golgheterul Olandei în preliminariile recent încheiate a fost Georginio Wijnaldum, cel care a reușit 8 goluri în 7 partide. În partida cu Estonia, Wijnaldum a reușit un hattrick.

Gestul lui Wijnaldum

Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
În absența lui Virgil Van Dijk, cel care a părăsit cantonamentul naționalei din cauza unor probleme personale, căpitan la partida cu Estonia a fost Wijnaldum. Mijlocașul care este folosit de Jurgen Klopp la Liverpool ceva mai retras s-a distrat cu apărarea Estoniei.
El a deschis scorul după doar 6 minute cu o lovitură de cap, pentru ca în minutele 66 și 78 să înscrie de încă două ori. După una dintre reușite, Wijnaldum și mijlocașul Barcelonei, Frenkie De Jong, au transmis un mesaj puternic împotriva rasismului.
Gestul celor doi a venit la câteva zile după abuzul revoltător asupra atacantului Ahmad Mendes Moreira din liga secundă olandeză. Wijnaldum a declarat înaintea partidei cu Estonia că ar ieși de pe teren în cazul în care ar păți la fel ca Moreira.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26