Deși ne-am impus la scor de neprezentare în Feroe, rezultatul nu reflectă ce s-a întâmplat pe teren. Preț de 70 de minute, tricolorii s-au chinuit, în fața unei echipe în care apar și jucători cu alte joburi decât cele de fotbaliști profesioniști.

Accidentările schimbă primul "11" al României cu Norvegia

România a suferit în multe momente pe fază ofensivă, iar problemele fizice vin să îi dea planurile peste cap selecționerului. Grigore se accidentase la un antrenament, înainte de partida de sâmbătă, în timp ce căpitanul Vlad Chiricheș a suferit o ruptură, așa cum Contra a dezvăluit după meci.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
IERI LA 03:18
În acest context, tehnicianul primei reprezentative îi va convoca de urgență pe Cristea (FCSB) și Burcă (CFR), însă aceștia nu vor fi, în mod normal, soluții pentru echipa de start în partida cu Norvegia. Nedelcearu-Rus va fi cupul de fundași centrali pe care se va miza, ultimul reușind să îl înlocuiască foarte bine pe Chiricheș, aseară.
Potrivit datelor Instat, Stanciu, Rus și Mitriță au fost cei mai buni de pe teren cu Feroe, în această ordine. Mitriță, autor al unui gol și al unei pase decisive nu ar trebui să lipsească din primul "11", de unde probabil va "ieși" Ianis Hagi. Acesta a avut cifre extrem de slabe în Feroe, demonstrând încă o dată că e mult mai util la națională pe final de meci, nu în momentele când primește șanse din primul minut.
Contra va reveni aproape sigur la un modul 4-2-3-1, Răzvan Marin și Cicâldău fiind soluții viabile pentru a închide culoarele de atac ale lui King&Co. Paul Anton nu a făcut un meci foarte bun aseară și, în mod normal, ar trebui schimbat. Trebuie spus că poate varianta cea mai bună în acest moment pentru acoperirea acelor poziții e Dan Nistor, dar relația rece pe care o are cu selecționerul s-ar putea să îl priveze de un loc printre titulari.

Așa ar putea arăta echipa lui Contra în România - Norvegia

  • Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu - Răzvan Marin, Cicâldău (Anton) - Deac (Coman), Stanciu, Mitriță - Pușcaș

Clasamentul grupei României

https://i.eurosport.com/2019/10/12/2695030.png

România - Norvegia | Tricolorii, susținuți de copii

Deși terenul României este suspendat, ca urmare a atitudinii iresponsabile a unora dintre suporteri, UEFA a permis accesul copiilor. 30.000 s-au înscris deja pe liste, astfel că vom avea parte de o atmosferă specială pe Arena Națională.
Recordul UEFA all-time la o astfel de partidă, cu spectatori exclusiv copii, este de 22.000 de fani (Partizan-Alkmaar, septembrie 2019, grupele Europa League), astfel că partida România - Norvegia va stabili o bornă din acest punct de vedere.
România va evolua în următorul meci împotriva Norvegiei, marți, începând cu ora 21:45.
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28