Naționala României a pierdut categoric ultimul meci din preliminariile EURO 2020, pe terenul Spaniei (5-0). Ibericii au controlat partida de la Madrid de la un capăt la celălalt, în timp ce "tricolorii" n-au putut să înscrie nici măcar golul de onoare. Fabian Ruiz, Gerard Moreno (2), Adrian Rus (autogol) și Oyarzabal au stabilit scorul final, în urma căruia jucătorii pregătiți de Cosmin Contra au încheiat campania de calificare pe locul 4.
La finalul confruntării de la Madrid, Contra și-a anunțat plecarea de la națională și le-a cerut scuze suporterilor "tricolori":
Am decis să nu mai continui la echipa națională. Nu mi-am îndeplinit obiectivul, așa că voi pleca. La un nivel așa înalt, trebuie să arătăm altfel. Vreau să îi mulțumesc lui Răzvan Burleanu pentru oportunitate și vreau să le cer scuze suporterilor români pentru că nu am făcut mai mult.
Fotbal
VIDEO | Cosmin Contra a făcut un pas uriaș către titlu în Arabia Saudită!
12/02/2022 LA 07:51
https://i.eurosport.com/2019/10/15/2696852.jpg

"Au existat și lucruri bune în această campanie"

Selecționerul încearcă să privească și partea plină a paharului, după ratarea calificării directe la Campionatul European de vara viitoare:
Chiar dacă n-am reușit să ne calificăm din grupă, consider că au existat și lucruri bune. Am încercat să propun ceva la națională și cred că meritam mai mult respect. Aș fi foarte fericit ca România să se califice după barajul din martie. Nu e treaba mea cine mă va înlocui pe banca tehnică.
România mai are o șansă să ajungă la turneul final de vara viitoare. Pentru asta, "tricolorii" trebuie să treacă de cele două meciuri de la barajul Ligii Națiunilor. Gică Hagi, Mirel Rădoi și Dan Petrescu sunt principalii candidați să-i ia locul lui Contra pe banca naționalei.
Fotbal
Cosmin Contra, aproape de a da lovitura! Antrenorul este pe lista scurtă a unei echipe din Anglia
06/02/2021 LA 11:02
Fotbal
Cosmin Contra, contactat de presa din Spania după scandalul de rasism al lui Colțescu: "E terminat!"
09/12/2020 LA 15:16