Naționala pregătită de Cosmin Contra are nevoie de o victorie ca să poată spera în continuare la un loc la turneul final, găzduit în premieră și de țara noastră. Joi vor avea un meci foarte important și "tricolorii mici", în compania Finlandei U21.
Mirel Rădoi a vorbit despre șansele naționalei mari în ultimele două meciuri rămase în campania de calificări:
Jucătorii trebuie să aibă inițiativa și să înceapă agresiv meciul cu Suedia. Asta este singura noastră șansă să câștigăm. Din punctul meu de vedere nu avem nimic de pierdut. Trebuie să obținem minim patru puncte și cu siguranță ne va fi mult mai la îndemână o victorie contra Suediei decât pe terenul Spaniei. Dacă facem egal cu Suedia avem nevoie de trei puncte în Spania, ceea ce e aproape imposibil.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29

Rădoi: Cosmin își asumă un risc dacă începe cu Budescu și Alibec!

Întrebat dacă i-ar folosi pe Budescu și Alibec în meciul cu Suedia în cazul în care s-ar afla pe banca naționalei mari, Rădoi a răspuns:
E greu de spus pentru că nu știu foarte bine sistemul propus de Cosmin Contra. Dacă îi folosești pe amândoi este clar că îți asumi un risc pe faza defensivă. Budescu și Alibec sunt doi jucători care se simt foarte bine cu mingea picior și care suferă când trebuie să alerge după ea. E clar că totul ține de planul la care se gândește Cosmin.
Naționala României se află pe locul trei în grupa F, despărțită de un singur punct de adversara de vineri, Suedia. Spania este deja calificată la turneul final de vara viitoare.

Clasamentul din grupa F:

  • 1. Spania 20p
  • 2. Suedia 15p
  • 3. România 14p
  • 4. Norvegia 11p
  • 5. Insulele Feroe 3p
  • 6. Malta 3p
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Rădoi, optimist înainte de duelul cu Macedonia de Nord! "Avem speranțe la locul 2!"
07/09/2021 LA 16:44