E bine, înainte să ne gândim la Euro 2020, să aruncăm o privire pe ce știm deja.
Știm că Arena Națională este un stadion încadrat de UEFA în categoria 4, cel mai ridicat nivel. Orice partidă din UEFA Champions League și Europa League poate avea loc numai pe o astfel de arenă.
Un alt element cheie: Euro 2020 nu va fi primul eveniment major fotbalistic organizat la Arena Națională. Să nu uităm că la mai puțin de un an de la inaugurare, principalul stadion al țării a găzduit finala Europa League, dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao, fără probleme. O finală de cupă europeană organizată cu succes nu face decât să întărească argumentul că arena este pregătită.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Islanda - România | Tot ce trebuie să știi despre duelul de la Rejkjavik din playofful pentru Euro
07/10/2020 LA 10:35
În ultimii opt ani, de când a fost inaugurată Arena Națională, nu au existat probleme de organizare semnificative iar acest lucru este cel mai important indicator că stadionul este pregătit pentru Euro 2020.

Ce facilități oferă Arena Națională?

În total, 55.634 de persoane încap pe Arena Națională la care se adaugă 3.600 de locuri la VIP și 126 alocate pentru presă (care pot crește în caz de nevoie până la 548).
Spectatorii se pot folosi de 360 de toalete și există și celebrul acoperiș retractabil, care poate fi deschis și închis în doar 15 minute. Pentru cei care vin cu mașina există 2.100 de locuri de parcare.
Emoții ar putea să existe despre starea gazonului, având în vedere toate eșecurile din trecut. E greu de înțeles cum nu s-a putut o găsi o soluție în toți acești ani care să funcționeze pe termen lung, având în vedere că există numeroase stadioane în lume care nu au probleme cu gazonul. Putem să spunem că nu ne comparăm cu Anglia în materie de fotbal, dar cred că dacă englezii pot avea gazoane impecabile, poate avea și România - nu e o misiune imposibilă.
Sigur că elementele necunoscute în ceea ce privește organizarea rămân în mare parte în afara stadionului: cum va face față aeroportul, transportul în comun, terasele (în special din centrul vechi), hoteluri etc. Însă strict din punct de vedere sportiv, România pare mai pregătită decât am fi crezut de a organiza un eveniment atât de important precum Euro 2020.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Cote pariuri Islanda - România: Nordicii pornesc cu prima șansă
06/10/2020 LA 12:28
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 08:20