Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 poate să fie primul turneu de fotbal la care să existe schimbări temporare

Sebastian Ujica

Publicat 27/11/2019 la 14:45 GMT+2

UEFA este din ce în ce mai tentată să introducă schimbările temporare în fotbal

Ianis Hagi, Romania

Credit imagine: Eurosport

Schimbările temporare pentru fotbaliști pot deveni obligatorii la Euro 2020, anunță Sky Sports. Aceste schimbări temporare ar urma să aibă loc în cazul unei posibile comoții. Jucătorul va putea fi înlocuit temporar pentru a se verifica dacă diagonisticul inițial este cel corect.
Acest sistem există deja în rugby: doctorul face o evaluare inițială asupra stării unui jucătorii care este retras pe bancă pentru teste suplimentare astfel încât să se determine dacă acesta a suferit o comoție. Când un jucător este evaluat de medic, echipei îi este permisă o schimbare temporară iar această devine permanentă dacă jucătorul înlocuit nu poate continua meciul.
International Football Association Board (IFAB) dorește ca Euro 2020 să fie primul turneu la care este implementată această măsură. FIFPro și UEFA sunt și ele de acord cu această măsură.
Posibilitatea folosirii schimbărilor temporare va fi discutată la întâlnirea anuală a IFAB ce va avea loc marțea viitoare, pentru ca decizia finală să fie luată pe 29 februarie anul viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo