Southgate a declarat la conferința de presă de luni seară că insultele rasiste ale huliganilor bulgari ajunși la meci sunt "de-a dreptul inacceptabile". Totuși, selecționerul Angliei a lăudat atitudinea din teren a jucătorilor lui, care au învins Bulgaria în deplasare cu 6-0. De asemenea, Southgate a spus și despre arbitrii meciului că au gestionat foarte bine situația din tribune, în condițiile în care partida a fost de două ori întreruptă.
Tyrone Mings, Marcus Rashford și Raheem Sterling au fost ținta strigătelor rasiste venite din tribune. Huliganii bulgari ajunși la meci au scos sunete de maimuță și au făcut semne naziste. Oricum, englezii au avut o evoluție foarte bună pe terenul de fotbal. Pentru oaspeți au marcat Rashford (minutul 7), Barkley (minutele 20, 32), Sterling (minutele 45+4, 69) și H. Kane (minutul. 85).

Gareth Southgate: "Este o situație inacceptabilă"

Fotbal
Southgate continuă la cârma Angliei! Până când și-a prelungit contractul cu naționala Albionului
22/11/2021 LA 13:43
"Ştiam că aceste scandări rasiste reprezintă o situaţie inacceptabilă, dar cred că am trimis două mesaje, am câştigat meciul şi am atras atenţia asupra acestei situaţii. Meciul a fost oprit de două ori şi ştiu că pentru unii nu va fi destul, dar noi am fost angajaţi în această procedură. Arbitrii şi oficialii au reacţionat imediat. Noi le-am raportat imediat ce am auzit, am avut o comunicare constantă cu ei", a declarat Southgate.
"Noi ne-am pregătit toată săptămâna și cred că ne-am spus cuvântul pe terenul de fotbal, mai ales că am jucat în astfel de condiții dificile. Sunt foarte mândru de toți acești jucători și de staff", a mai spus Southgate la conferința de presă.
Campionatul European UEFA
Euro 2020 | Notele luate de englezi după egalul fără goluri și fără ritm cu Scoția
19/06/2021 LA 04:27
Fotbal
Selecționerul Angliei, Southgate se teme că Euro 2020 va fi afectat de pandemia de coronavirus
10/10/2020 LA 06:22