Cosmin Contra și-a anunțat oficial plecarea de la naționala României după partida pierdută cu Spania cu scorul de 5-0. Acestuia îi expira contractul în luna decembrie iar ratarea calificării directe la Euro a dus la o despărțire de comun acord.
Astfel, două nume au fost menționate mai des decât altele pentru înlocuirea lui Cosmin Contra. Miza este uriașă: vineri are loc tragerea la sorți pentru a afla cu cineva juca România in semifinalele play-off-ului pentru Euro 2020, Scoția sau Islanda.

Mirel Rădoi este liber să vină la naționala mare

Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
ACUM O ZI
Varianta cea mai la îndemână pentru Federația Română de Fotbal este promovarea lui Mirel Rădoi de la naționala de tineret. Acesta a negat în mai multe rânduri că ar fi dispus să preia naționala mare, însă în acele momente era doar o variantă ipotetică.
Pentru ca Mirel Rădoi să preia naționala mare existau 2 probleme. Prima dintre acestea era faptul că acesta nu deține licența Pro. Din fericire, UEFA a confirmat pentru Gazetă că acest lucru nu este un impediment din moment ce Rădoi este înscris la cursuri.
Din punctul nostru de vedere, oricine poate fi selecționer dacă deține licența Pro sau dacă urmează cursurile la zi pentru obținerea respectivei licențe - departamentul tehnic al UEFA
A doua problemă este cu găsirea unui înlocuitor pentru Rădoi la naționala de tineret. El nu ar putea să antreneze în paralel ambele echipe, România U21 urmând să joace un meci vital pentru calificarea la Euro 2021 cu Danemarca pe 31 martie, când ar urma să se joace și finala play-off-ului pentru turneul final la seniori.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
25/05/2022 LA 05:50
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39