Accesul suporterilor la meciurile echipei naționale a României a fost suspendat în urma scandărilor rasiste în timpul partidelor cu Spania și Malta. Cu toate acestea, UEFA a permis românilor să aducă doar copii sub 14 ani la întâlnirea cu nordicii din preliminariile Campionatului European din 2020.

Norvegienii se gândesc să părăsească terenul, dacă vor auzi scandări rasiste din partea copiilor

Norvegienilor nu le-a picat bine această situație, iar selecționerul Lars Lagerback a precizat în cadrul conferinței de presă că este pregătit să scoată echipa de pe teren în cazul în care și suporterii mici vor acționa precum cei mari.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Islanda - România | Tot ce trebuie să știi despre duelul de la Rejkjavik din playofful pentru Euro
07/10/2020 LA 10:35
"Sper că fanii voștri tineri se vor comporta frumos și nu precum predecesorii lor, pentru că altfel vom fi nevoiți să luăm măsuri atât noi cât și celelalte țări. Aș fi foarte dezamăgit dacă se va întâmpla ce s-a întâmplat și în trecut.
Sunt lucruri îngrijorătoare și nu știu cum ar trebui să reacționăm. Nu știam că UEFA are aceste reguli. Nu înțeleg această regulă, dar trebuie să o respect", a spus Lagerback, într-o conferință de presă.
Federația din Norvegia a cerut celor de la UEFA să li se răspundă la câteva întrebari în ceea ce privește decizia luată față de suporterii români. UEFA și-ar fi cerut scuze pentru cum a gestionat situația cu România.
"UEFA și-a cerut scuze de la noi atât verbal, cât și scris", a anunțat Svein Graff, managerul pe partea de comunicare a nordicilor.
România - Norvegia, din preliminariile Euro 2020, se joacă în această seară, de la 21:45, și va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Cote pariuri Islanda - România: Nordicii pornesc cu prima șansă
06/10/2020 LA 12:28
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 08:20