România riscă mult mai multe dacă fanii vor continua cu o astfel de atitudine și la meciurile viitoare. UEFA a indicat o măsură care prevede încă o etapă de suspendare în cazul în care vor mai exista și alte incidente în următorul an. Mai exact, dacă la meciul cu Suedia vor exista încălcări de regulament, atunci naționala României va juca următoarea partidă de pe teren propriu tot cu casa închisă, iar amenda va crește considerabil. FRF se află astfel sub atenta supraveghere a forului de la Nyon.

Preliminarii CE 2020 | Ce s-a întâmplat la partida cu Spania

La partida dintre România și Spania, programată pe 5 septembrie, mai multe incidente au avut loc, iar atitudinea suporterilor români a fost aspru sancționată de către UEFA. Chiar dacă suporterii au fost înștiințați că putem fi pedepsiți în cazul în care vor exista incidente, unii dintre cei prezenți pe Național Arena au aruncat petarde în teren, au fîcut scandări xenofobe, iar doi dintre spectatori chiar au pătruns pe teren.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
IERI LA 03:18
Naționala României a mai evoluat fără spectatori în Nations League, sezonul trecut, în partida cu Muntenegru programată la Ploiești, ca urmare a unei sancțiuni primite în preliminariile EURO 2016, dar și împotriva Lituaniei, tot pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești.

Preliminarii CE 2020 | Reacția oficialilor FRF: Putem juca fără spectatori și cu Suedia

Consilierul președintelui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a mărturisit că se teme ca la meciul cu Insulele Feroe să nu apară aceeași fani români care să provoace, să facă scandări xenofobe și să provoace, asta pentru că naționala României poate risca și mai mult decât sancțiunile primite deja.
"După ce s-a întâmplat la Bucureşti, la meciul cu Spania, am avut patru capete de acuzare: pirotehnice, scandări xenofobe, invadarea terenului şi a mai fost încă una, nu mai ţin minte, aşa că ne aşteptam să primim această decizie. Înainte de meciul cu Norvegia de acasă jucăm în Feroe. În Feroe există această posibilitate ca aceste grupuri care vin la meci şi se ocupă cu aşa ceva să fie şi acolo. Că sunt peste tot. Şi dacă se întâmplă în Feroe ne pot da cu porţile închise şi cu Suedia. E foarte simplu şi cred că toate calculele astea şi le fac şi ei. Suportul publicului înseamnă foarte mult pentru echipa naţională. Împotriva echipelor nordice aportul publicului într-o zonă balcanică sau într-o zonă mediteraneană este mult mai important decât s-ar întâmpla în alte părţi. Cred că nu se simt confortabil dacă vin aici şi simt o presiune şi din tribună", a spus Andrei Vochin pentru Telekom Sport.

Preliminarii CE 2020 | Victori Pițurcă: Va conta suspendarea, dar putem câștiga

Actual tehnician pe banca Universității Craiova, Victori Pițurcă, a vorbit despre decizia luată de UEFA împotriva FRF și spune că desi suspendarea va cântări greu în economia partidei, băieții lui Cosmin Contra pot obține victoria cu Norvegia.
"Va conta, pentru că în momentul când ai 50-60 de mii de suporteri alături de tine este cu totul altceva. Poate băieţii noştri nu vor avea acele emoţii inerente înaintea unui astfel de joc şi vor câştiga jocul. Eu cred că avem şanse cu Norvegia. Aşa am zis şi cu Spania şi chiar dacă am fost dominaţi de o manieră categorică în prima repriză, aţi văzut că trebuia să egalăm spre final. Şi cu Norvegia cred că putem obţine cele 3 puncte, dacă staff-ul nostru tehnic, cum a făcut-o până acum în multe rânduri, pregăteşte foarte bine meciul, găseşte stretegia potrivită putem să câştigăm jocul. Trebuie să susţinem antrenorii echipei naţionale, nu cum am făcut după aceste jocuri", a declarat Victor Piţurcă după meciul dintre Gaz Metan Mediaș și Universitatea Craiova.
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28