Ibericii au controlat partida de la Madrid de la un capăt la celălalt, în timp ce "tricolorii" n-au putut înscrie nici măcar golul de onoare. Fabian Ruiz, Gerard Moreno (2), Adrian Rus (autogol) și Oyarzabal au stabilit scorul final, în urma căruia jucătorii pregătiți de Cosmin Contra au încheiat campania de calificare pe locul 4.
Spania a terminat pe primul loc în grupa F și va fi cap de serie la tragerile la sorți de pe 30 noiembrie.
https://i.eurosport.com/2019/11/19/2719747.jpg
Fotbal
VIDEO | Cosmin Contra a făcut un pas uriaș către titlu în Arabia Saudită!
12/02/2022 LA 07:51
După victoria răsunătoare împotriva României, presa spaniolă a vorbit la superlativ despre jocul făcut de naționala lui Robert Moreno, care va fi înlocuit de Luis Enrique la Campionatul European din 2020:
Spania a distrus România după o primă repriză impecabilă. Am mișcat supersonic mingea, am făcut un pressing sufocant și am invadat în permanență jumătatea română. Le-am dat patru goluri în prima repriză și puteau fi și mai multe. Spania a fost o academie de fotbal! Spania a oferit un nou festival de goluri, a publicat Marca.
https://i.eurosport.com/2019/11/19/2719748.jpg

"Contra nu înțelegea ce se întâmplă"

Jurnaliștii din Spania n-au ezitat să comenteze lipsa de reacție a selecționerului Cosmin Contra, aflat și el la ultimul meci pe banca "tricolorilor". Nici jucătorii care au ajuns în semifinalele Campionatului European din vară n-au scăpat fără câteva critici din partea spaniolilor:
Dacă la Cadiz am răpus Malta, la Madrid a venit rândul României, o echipă mai puternică sau cel puțin cu un nume mai sonor. Totuși, românii n-au fost niciun moment rivalii Spaniei, au fost mereu la mila spaniolilor. Naționala noastră a dominat de la început până la final și a controlat benzile asa cum și-a dorit. Contra a fost depășit, nu înțelegea ce se întâmplă. Hagi, Coman și Pușcaș, roadele marelui succes de la EURO 2021, abia au putut trece de axul central format de Inigo Martinez și Sergio Ramos, au scris jurnaliștii As și Mundo Deportivo.
România mai are o șansă să ajungă la turneul final de vara viitoare. Pentru asta, "tricolorii" trebuie să treacă de cele două meciuri de la barajul Ligii Națiunilor.
Fotbal
Cosmin Contra, aproape de a da lovitura! Antrenorul este pe lista scurtă a unei echipe din Anglia
06/02/2021 LA 11:02
Fotbal
Cosmin Contra, contactat de presa din Spania după scandalul de rasism al lui Colțescu: "E terminat!"
09/12/2020 LA 15:16