Meciul de la Plzen a fost trăit cu siguranță cu intensitate de Cosmin Contra și staff-ul tricolorilor. Asta pentru că România spera într-o victorie a gazdelor, însă evoluția scorului a fost una care ne-a dat mari emoții. Kosovo a deschis scorul prin Nuhiu și se părea că șansele noastre pentru un loc la baraj (unica variantă de calificare în cazul în care nu terminăm pe unul din primele două locuri în grupa din preliminarii), scad. Din fericire, Kral și Celustka au marcat pentru Cehia, care merge la braț cu Anglia la turneul final.

România, spre barajul de calificare la Euro 2020

România are nevoie de victorie cu Suedia și un egal în deplasarea din Spania pentru a spera la locul secund în grupă și la o calificare directă la Euro. Misiunea este grea, dar tricolorii au șansa să meargă la competiția de anul viitor și prin intermediul barajului din Liga Națiunilor.
Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46
Aceste meciuri se vor juca în martie între cele mai bine clasate echipe din grupele Ligii Națiunilor care nu obțin biletele pentru Campionatul European din preliminarii. Barajele vor avea structura unor mini-turnee, la fiecare urmând a evolua 4 echipe, după sistemul semifinale-finală.
Înainte de meciurile din această săptămână, doar Kosovo ne mai dădea emoții că nu am prinde barajul. Aceasta nu trebuia să obțină calificarea direct la Euro, pentru ca tricolorii să poată juca mini-turneele din primăvară (în cazul în care nu se califică direct).
O eventuală victorie a naționalei statului Kosovo în Cehia ar fi fost o veste foarte proastă pentru România. Cum principalul criteriu în caz de egalitate de puncte în prelimarii este reprezentat de meciurile directe, am fi avut nevoie în ultimele partide ca Anglia, deja calificată, să bată pe Kosovo, iar cehii să învingă la Sofia pe Bulgaria. Din fericire, norocul a surâs atât cehilor, care au obținut in-extremis calificarea directă, cât și nouă.

Cu cine ar putea juca România la baraj

În caz că vor ajunge la baraj, tricolorii au două variante: fie vor evolua în barajul pentru Liga C, fie în cel pentru Liga A.
Acest lucru se traduce astfel: în primul caz, vom înâlni în semifinale Scoția, în deplasare. În cealaltă semifinală vor juca, astfel, Norvegia și Serbia.
În al doilea caz, vom întâlni Islanda, în semifinale, tot în deplasare. În cealaltă semifinală ar putea fi două dintre următoarele naționale: Bulgaria, Israel și Ungaria. Dar, înainte de a se gândi la un eventual baraj, prin Liga Națiunilor, tricolorii au încă șanse să se califice direct, devansând Suedia în grupă. Prima bătălie din dubla decisivă "Suedia-Spania" este vineri, de la 21:45, pe Arena Națională.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14