Meciul de la Plzen a fost trăit cu siguranță cu intensitate de Cosmin Contra și staff-ul tricolorilor. Asta pentru că România spera într-o victorie a gazdelor, însă evoluția scorului a fost una care ne-a dat mari emoții. Kosovo a deschis scorul prin Nuhiu și se părea că șansele noastre pentru un loc la baraj (unica variantă de calificare în cazul în care nu terminăm pe unul din primele două locuri în grupa din preliminarii), scad. Din fericire, Kral și Celustka au marcat pentru Cehia, care merge la braț cu Anglia la turneul final.

România, spre barajul de calificare la Euro 2020

România are nevoie de victorie cu Suedia și un egal în deplasarea din Spania pentru a spera la locul secund în grupă și la o calificare directă la Euro. Misiunea este grea, dar tricolorii au șansa să meargă la competiția de anul viitor și prin intermediul barajului din Liga Națiunilor.
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Aceste meciuri se vor juca în martie între cele mai bine clasate echipe din grupele Ligii Națiunilor care nu obțin biletele pentru Campionatul European din preliminarii. Barajele vor avea structura unor mini-turnee, la fiecare urmând a evolua 4 echipe, după sistemul semifinale-finală.
Înainte de meciurile din această săptămână, doar Kosovo ne mai dădea emoții că nu am prinde barajul. Aceasta nu trebuia să obțină calificarea direct la Euro, pentru ca tricolorii să poată juca mini-turneele din primăvară (în cazul în care nu se califică direct).
O eventuală victorie a naționalei statului Kosovo în Cehia ar fi fost o veste foarte proastă pentru România. Cum principalul criteriu în caz de egalitate de puncte în prelimarii este reprezentat de meciurile directe, am fi avut nevoie în ultimele partide ca Anglia, deja calificată, să bată pe Kosovo, iar cehii să învingă la Sofia pe Bulgaria. Din fericire, norocul a surâs atât cehilor, care au obținut in-extremis calificarea directă, cât și nouă.

Cu cine ar putea juca România la baraj

În caz că vor ajunge la baraj, tricolorii au două variante: fie vor evolua în barajul pentru Liga C, fie în cel pentru Liga A.
Acest lucru se traduce astfel: în primul caz, vom înâlni în semifinale Scoția, în deplasare. În cealaltă semifinală vor juca, astfel, Norvegia și Serbia.
În al doilea caz, vom întâlni Islanda, în semifinale, tot în deplasare. În cealaltă semifinală ar putea fi două dintre următoarele naționale: Bulgaria, Israel și Ungaria. Dar, înainte de a se gândi la un eventual baraj, prin Liga Națiunilor, tricolorii au încă șanse să se califice direct, devansând Suedia în grupă. Prima bătălie din dubla decisivă "Suedia-Spania" este vineri, de la 21:45, pe Arena Națională.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24