Jucătorul Barcelonei s-a decis în această vară pentru ce națională va evolua. La numai 16 ani, Ansu Fati a înscris deja două goluri pentru clubul catalan și și-a exprimat dorința să joace alături de Sergio Ramos și David de Gea în naționala Spaniei. După ce a primit acordul din partea Federației Spaniei, jucătorul născut în Guinea-Bissau poate fi convocat atât la naționala U21, cât și la prima reprezentativă condusă de Robert Moreno.
Cadena SER a anunțat că atacantul Barcelonei a completat deja toate procedurile pentru a putea fi selecționat la naționala Spaniei, cu care România se află în grupa de calificare de la EURO 2020. Dacă spaniolii își asigură calificarea matematică până în ultima etapă, Fati ar putea debuta la națională chiar împotriva naționalei României.
https://i.eurosport.com/2019/09/14/2676540.jpg
Liga
Xavi se răscoală: "E o nebunie ce facem!". Barcelona, obligată să joace, deși are 16 absenți
01/01/2022 LA 20:01
Roberto Moreno a declarat că Ansu Fati va fi convocat la prima reprezentativă dacă va continua să joace bine pentru Barca. Selecționerul a susținut că deși Fati are numai 16 ani, acest lucru nu va reprezenta o problemă, atâta timp cât nivelul său de joc este același cu cel arătat în primele etape din campionatul Spaniei.
"Vreau să joc pentru Spania!”, a declarat atacantul, care a transmis mai departe vestea către federația Spaniei. Portugalia era cealaltă țară care avea dreptul să îl naturalizeze pe fotbalist, deoarece Guinea-Bissau a fost colonie portugheză.

Ansu Fati a intrat în istoria La Liga la numai 16 ani

Ansu Fati a reușit să intre în cartea recordurilor din campionatul Spaniei după numai trei meciuri în tricoul Barcelonei. Ansu Fati a devenit cel mai tânăr jucător din campionatul Spaniei care reușește un gol și o pasă de gol într-un singur meci. Atacantul de 16 ani a făcut un meci excepțional contra Valenciei, pe care Barca a învins-o cu 5-2. Fati a deschis scorul în minutul doi cu un șut sigur din fața porții. După cinci minute, jucătorul născut în Guinea-Bissau a trimis o pasă decisivă pentru golul lui Frenkie de Jong.
https://i.eurosport.com/2019/09/15/2676689.jpg

Ansu Fati va câștiga 1 milion de euro pe sezon

Conform celor de la Mundo Deportivo, Ansu Fati va primi un salariu îmbunătăţit, după începutul promițător de sezon. Fati este legitimat încă la juniorii Barcelonei, iar pentru ca jucătorul să nu fie tentat de un transfer la alt club, catalanii i-au propus un contract nou.
Ansu Fati va semna pe trei ani cu Barcelona, cu opţiune de prelungire pe încă doi ani. Contractul include şi o clauză de reziliere uriaşă, de 100 de milioane de euro. Dacă va evolua în continuare pentru juniorii Barcelonei, atacantul va primi un salariu iniţial de 300.000 de euro pe an, care va creşte cu 100.000 de euro în fiecare sezon. În cazul în care va juca pentru echipa mare, jucătorul va primi 1 milion de euro pe sezon, sumă care va creşte cu 250.000 de euro în fiecare an.
Premier League
Alex Sandro se transferă în Premier League pentru a lupta la titlu. Preț de "dumping" pentru fundaș
30/12/2021 LA 17:45
Liga
Barcelona - Elche 3-2. Recorduri pentru Ferran Jutgla și Gavi, după un meci incredibil
18/12/2021 LA 19:20