CINE ESTE ANTRENORUL?

Robert Moreno (41 de ani) ar putea fi descris pe scurt drept „mâna dreaptă” a fostului selecționer spaniol Luis Enrique. Moreno a fost alături de Enrique peste tot: Roma, Vigo, Barcelona și acum echipa națională a Spaniei. Așadar, când Enrique și-a anunțat demisia în iunie din cauza unor motive personale, pentru federația spaniolă numirea lui Moreno reprezenta pasul natural pentru continuarea filosofiei lui Enrique.
Născut în Barcelona, la 16 ani Robert Moreno începuse deja să antreneze grupele de copii ale clubului local La Florida iar în 2003, la vârsta de 26 de ani, și-a început cariera de antrenor profesionist, fiind cel mai tânăr spaniol care a obținut această titulatură.
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
În sezonul 2010-2011 Moreno a lucrat ca scouter pentru Luis Enrique și de aici a început o relație de lungă durată, Moreno fiindu-i alături lui Enrique la Barcelona, Celta și echipa națională a Spaniei. La națională, Moreno a fost atât scouter cât și analist al echipelor adverse. Moreno a fost considerat de presa spaniolă ca fiind unul dintre pionerii analizelor video, el fiind de asemenea autorul cărții „Rețeta mea pentru 4-4-2”.
Moreno a preluat cârma echipei pentru prima oară în martie 2019, când Enrique nu a putut sta pe bancă din cauza situației dificile în familia sa iar în cele trei meciuri ca interimar a obținut tot atâtea victorii. Partida cu România va fi primul meci al său ca antrenor principal.

CU CE LOT VINE SPANIA LA BUCUREȘTI?

Iată lotul cu care ibericii se prezintă la partida cu România:
Portari: De Gea (Manchester United), Kepa (Chelsea), Pau Lopez (Roma)
Fundași: Unai Nunez (Athletic), Hermoso (Atletico), Alba (Barcelona), Ramos (Real Madrid), Carvajal (Real Madrid), Diego Llorente (Real Sociedad), Jesus Navas (Sevilla), Gaya (Valencia).
Mijlocași: Ceballos (Arsenal), Saul (Atletico), Busquets (Barcelona), Thiago (Bayern), Rodri (Manchester City), Fabian (Nápoli), Suso (Milan), Parejo (Valencia)
Atacanți: Oyarzabal (Real Sociedad), Sarabia (PSG), Alcacer (Borussia Dortmund), Rodrigo (Valencia).

CARE SUNT MARILE ABSENȚE?

Marco Asensio va lipsi după ce a fost operat la începutul lui august, intervenție care l-ar putea face pe mijlocașul lui Real Madrid să rateze și turneul final din 2020. De asemenea, colegul de la Real al lui Asensio, Isco, va fi și el absent din cauza unei accidentări susținute în partida încheiat la egalitate de Real 1-1 cu Valladolid.
Alvaro Morata este și el accidentat în timp ce nume importante precum Diego Costa sau Koke au fost lăsați în afara lotului de către Moreno, un antrenor care nu se sfiește să pedepsească jucătorii care nu sunt în formă, el declarând anterior că nimeni nu are locul asigurat.

CE ECHIPĂ VA TRIMITE PE TEREN ROBERT MORENO?

Robert Moreno va continua cel mai probabil cu bine stabilitul sistem 4-3-3 iar în poartă îl vom regăsi pe Kepa, portarul lui Chelsea, având în vedere forma destul de îndoielnică din ultima perioadă a lui David de Gea.
În apărare, este de așteptat ca Moreno să meargă pe ce știe, drept urmare Dani Carvajal și Jordi Alba vor ocupa benzile iar centrul apărării va fi dominat de Sergio Ramos, cel care, dacă va juca cu România și Insulele Feroe, va egala recordul de 167 de selecții deținut de Iker Casillas. O întrebare rămâne cine va fi partenerul său în centru, însă cea mai bună opțiune rămâne Mario Hermoso, jucătorul de 24 de ani impunându-se în acest sezon ca titular la Atletico Madrid.
La mijloc bătălia se va da între Sergio Busquets și viitorul Busquets, așa cum este poreclit noul fotbalist al lui Manchester City, Rodri. Fiind mai tânăr, Moreno l-ar putea alege pe Rodri pentru a pregăti echipa Spaniei treptat de retragerea legendei Busquets. Alături de Rodri sau Busquets, ar putea juca Dani Ceballos, care a avut un început de sezon excelent la Arsenal. Moreno ar putea prefera să completeze mijlocul cu căpitanul Valenciei, Dani Parejo, care la 30 de ani ar putea aduce experiența necesară într-o linie destul de tânără.
Trio-ul din atac este destul de clar, din cauza accidentărilor lui Isco și Asensio. Iago Aspas și Suso sunt singurele opțiuni naturale pentru benzi iar Alcacer va juca ca vârf.

JUCĂTOR DE URMĂRIT: MIKEL OYARZABAL

Mikel Oyarzabal ar putea să fie un nume care ridică semne de întrebare pentru cei care nu urmăresc îndeaproape La Liga, însă tânărul spaniol este un talent care nu trebuie ignorat.
La doar 22 de ani, Oyarzabal a jucat deja 133 de meciuri pentru Real Sociedad, echipa la care a evoluat toată viața. În 2018, în ciuda interesului de la Athetlic Bilbao, Oyarzabal a preferat să rămână loial și să semneze o prelungire a contractului cu Sociedad.
În vară s-a scris că Oyarzabal a captat atenția lui Pep Guardiola și că City era pregătită să achite clauza de reziliere în valoare de 75 de milioane de euro pentru spaniol dacă Leroy Sane ar fi plecat. Germanul a rămas în Manchester, însă este lesne de înțeles de ce Pep ar fi fost interesat de el. Oyarzabal este un jucător versatil care poate juca în mai multe poziții. Chiar dacă poziția sa naturală este pe banda stângă, în timpul meciului poate fi găsit deseori și pe banda dreaptă dar și în careu pentru a primi mingi. Genul acesta de fluiditate ar fi mers la perfecție în echipa lui Gurdiola, care le cere mereu fotbaliștilor să creeze spații pe teren.
Oyarzabal nu e chiar cel mai rapid jucător din lume, dar felul în care citește jocul face diferența. Absolvind o facultate de business, modul analitic de gândire ajunge și pe teren iar capacitatea sa de a lua decizii bune în momente dificile este esențială. Oyarzabal știe când să alerge și când să dea pase cheie și dă senzația că vizualizează jocul cu mult înaintea celorlalți.
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Romanian Liga I
Unul dintre cei mai buni străini din Liga 1 ar putea ajunge să joace în naționala României
12/01/2022 LA 15:24