România va juca cu Islanda în barajul pentru Euro 2020. Tricolorii vor juca în deplasare semifinala pe 26 martie iar în finală, pe 31 martie, vor înfrunta în deplasare Ungaria sau Bulgaria.
Iată programul semifinalelor:
Traseul A
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Islanda - România
Bulgaria - Ungaria
Traseul B
Bosnia - Irlanda de Nord
Slovacia - Irlanda
Traseul C
Scoția - Israel
Norvegia - Serbia
Traseul D
Georgia - Belarus
Macedonia de Nord - Kosovo
România a încheiat pe locul patru în grupa F, în spatele Spaniei, Suediei și Norvegiei, după ce a adunat 14 puncte în 10 runde. În urma calificării directe a Țării Galilor la turneul final, "tricolorii" și-au aflat și cele trei posibile adversare din finala pentru EURO.

Tragerile la sorți baraj Euro | Cele două variante ale României

  • Semifinală într-o singură manșă contra naționalei Scoției, în deplasare. În cazul unei victorii la Glasgow, România va întâlni în finală, pe 31 martie, câștigătoarea meciului dintre Norvegia și Serbia.
  • Semifinală într-o singură manșă contra naționalei Islandei, în deplasare. În cazul unei victorii la Reykjavic, România va întâlni în finală, pe 31 martie, câștigătoarea meciului a două dintre Bulgaria, Israel și Ungaria (cea care nu va juca cu Scoția în semifinala barajului).
Pentru țara care va organiza finala va exista o tragere la sorți, astfel că meciul se poate desfășura chiar în România.
https://i.eurosport.com/2019/11/22/2721775.jpg

Tragerile la sorți baraj Euro | Varianta mai ușoară: Scoția sau Islanda?

Dacă ținem cont de rezultatele de la ultimele turnee finale, Scoția ar putea fi considerată o echipă mult mai accesibilă pentru "tricolori". Formația pregătită de Steve Clarke nu s-a mai calificat la EURO din 1996, când încheia pe locul trei într-o grupă cu Anglia, Olanda și Elveția.
Ultimul turneu final la care au fost prezenți scoțienii a fost cel al Campionatului Mondial din 1998, unde s-au oprit în faza grupelor, cu un singur punct obținut. În preliminariile Campionatului European din 2020, Scoția a sperat la locul secund într-o grupă cu Belgia și Rusia, însă a înțeles repede că nu are vreo șansă și a încheiat campania pe locul trei.
https://i.eurosport.com/2019/11/22/2721780.jpg
Chiar dacă nici Islanda n-a impresionat în actuala campanie de calificări, nordicii par, cel puțin la prima vedere, un adversar mult mai dificil. Principalul motiv este reprezentat de parcursul extraordinar de la ultimele două turnee finale: EURO 2016 și Campionatul Mondial din 2018. Anul trecut, islandezii s-au oprit în faza grupelor, însă nu înainte să scoată un egal cu Argentina și să piardă la limită meciul cu vicecampioana Croația.
Islanda a oferit o surpriză și mai mare la Campionatul European din urmă cu trei ani, unde a fost prezentă și naționala României. Atunci, nordicii au reușit să ajungă până în "sferturi", după o victorie cu Anglia în optimile de finală.
Indiferent de rezultatul tragerilor la sorți de la Nyon, naționala României trebuie să se pregătească pentru o misiune extrem de complicată.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24