Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia nu se oprește aici! Anunțul selecționerului Gareth Southgate, după calificarea la Euro 2024: "Urmează multe"

Andrei Nicolae

Publicat 18/10/2023 la 09:31 GMT+3

Anglia a învins-o marți seara pe Italia în preliminariile Euro 2024 după ce a revenit de la 0-1 și s-a calificat matematic la turneul final, găzduit de Germania. După meci, Gareth Southgate a venit la interviuri cu o mentalitate îndrăzneață și a dat de înțeles că elevii săi sunt unii dintre favoriții la câștigarea marelui trofeu, la anul.

Phil Foden of England speaks to Gareth Southgate during the UEFA Euro 2024 qualifiers match between Italy and England at Stadio Diego Armando Maradona Naples Italy on 23 March 2023.

Credit imagine: Getty Images

Anglia a învins-o pe Italia în derby-ul grupei C de calificare la Euro, la capătul unui meci în care naționala "three lions" a fost condusă cu 0-1. Dubla lui Harry Kane și reușita lui Marcus Rashford au întors rezultatul în favoarea echipei din Albion, care și-a asigurat astfel "biletele" la Campionatul European de anul viitor.
După meci, selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că elevii săi mai au mult de muncă și că sunt pregătiți să se lupte pentru marele trofeu la turneul final. Formația de pe Wembley a ajuns în ediția trecută de la Euro până în finală, unde a pierdut dramatic în fața Italiei la penalty-uri, însă se pare că Southgate își dorește revanșa.
"Trebuie să îndeplinim așteptările, realitatea este că suntem una dintre echipele capabile (n.r. să câștigăm trofeul), suntem confortabili cu ideea asta. Urmează și mai multe din partea acestei echipe. Aceasta a fost cea mai grea grupă de calificare. Oamenii ne-au criticat, pentru că nu am învins echipele de top. Am performat totuși foarte bine", a declarat Southgate, citat de Daily Mail.
Citește și:

Luciano Spalletti: "Ne-au surprins de prea multe ori"

În fața jurnaliștilor s-a aflat în mod evident și selecționerul formației învinse, Luciano Spalletti, care a analizat ce nu a mers în derby-ul cu Anglia din punct de vedere tactic. Antrenorul Italiei crede că elevii săi nu au făcut o partidă slabă, însă neatenția i-a costat la cele trei goluri încasate.
"Am jucat un meci bun pe parcursul tuturor celor 90 de minute. Am plătit scump pentru contraatacurile lor, care ne-au pus în mare dificultate. Trebuie să vedem dincolo de prima pasă, trebuie să ne așteptăm la agresivitatea sufocantă a adversarilor: de prea multe ori am fost surprinși.
Am avut un meci bun, însă am cedat lucruri ce nu ar trebui cedate în fața Angliei, pentru că imediat profită de asta", a declarat Spalletti, potrivit Gazzetta dello Sport.
Dacă Anglia și-a asigurat participarea la Euro, Italia va avea de luptat pentru locul secund din grupă, principala contracandidată fiind Ucraina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo