Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cea mai slabă națională a Europei a stabilit un record în ultimul meci din preliminariile EURO 2024

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/11/2023 la 11:56 GMT+2

Selecționata din San Marino trece prin cea mai bună perioadă a istoriei sale. Cea mai slab cotată echipă din lume a stabilit un record propriu în ultimul meci din actualele preliminarii ale Campionatului European din 2024, împotriva Finlandei.

San Marino.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
San Marino este într-o formă cum nu s-a mai văzut recent la cea mai slabă echipă națională din lume. Reprezentativa antrenată de Fabio Constantini a realizat o performanță istorică în ultimele trei meciuri din preliminariile Campionatului European din 2024.
Selecționata enclavei din Italia a reușit performanța unică în istoria sa de a marca în trei meciuri consecutive. Aceștia nu mai dăduseră gol într-un meci oficial din septembrie 2021, când Nicola Nanni marca împotriva Poloniei, într-o înfrângere cu 1-7.
Peste doi ani au trecut până ca echipa din San Marino să marcheze din nou un gol într-un meci oficial. Acesta a venit tocmai împotriva celei mai bine cotate echipe din grupa lor de calificare, Danemarca. Căpitanul Alessandro Golinucci aducea egalarea pe teren propriu, iar albaștrii urmau să piardă meciul cu doar 1-2.
Citește și:

Performanță unică pentru San Marino

În ultima pauză internațională a anului, San Marino avea să înfrunte selecționata Kazahstanului, respectiv a Finlandei. În fața a peste 30 de mii de spectatori pe Astana Arena, rezerva Simone Franciosi a marcat pentru echipa sa.
San Marino a înfruntat Finlanda pe teren propriu, în ultimul meci al preliminariilor. Finalul partidei a adus bucuria pentru elevii lui Constantini. Aceștia au primit o lovitură de pedeapsă la ultima fază, iar Filippo Berardi a transformat în minutul 90+7.
Astfel, jucătorii din San Marino au marcat în trei meciuri oficiale consecutive pentru prima oară în istoria echipei. Aceștia au terminat campania de calificare cu un golaveraj de -28, dar bucuria celor 3 goluri marcate nu le poate fi luată componenților celei mai slabe echipe a lumii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo