Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo și Mbappe, eroii serii! Portugalia și Franța s-a calificat la EURO 2024. Toate rezultatele

Dani Morar

Actualizat 13/10/2023 la 23:58 GMT+3

Franța și Portugalia au obținut calificarea matematică la EURO 2024, după victoriile din această seară, cu Olanda și Slovacia. Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe au marcat câte o dublă, având o seară de vis, în care au doborât noi recorduri.

Cristiano Ronaldo celebra un gol con Portugal ante Eslovaquia

Credit imagine: Getty Images

Preliminariile EURO 2024 au continuat vineri, după ce joi, România nu a reușit să obțină victoria cu Belarus. Franța și Portugalia au obținut biletele pentru turneul final, Kylian Mbappe și Cristiano Ronaldo fiind eroii naționalelor lor.
Deși nu mai avea nicio emoție pentru obținerea primului loc în grupă, Portugalia și-a consolidat statutul de favorită și a obținut calificarea la EURO 2024.
Goncalo Ramos a deschis scorul în duelul cu Slovacia, iar Cristiano Ronaldo a dublat avantajul dintr-un penalty. Starul de la Al Nassr a mai avut o acțiune periculoasă în finalul primei reprize, la capătul căreia Ramos a lovit bara. CR7 a încercat să marcheze și dintr-o foarfecă, dar a fost jenat de unul dintre colegii săi și a trimis de puțin peste poartă.
Hancko a redus din diferență în minutul 69, dar Ronaldo a dus scorul la 3-1. Acesta are 73 de reușite la națională după ce a împlinit 30 de ani, mai mult decât a marcat orice jucător de-a lungul carierei pentru naționale precum Germania, Franța, Italia, Anglia Spania, Olanda, Suedia, Croația și alte 184 de naționale. Lobotka a înscris și el pe final, dar Slovacia nu a mai avut forța de a egala și Portugalia s-a impus cu 3-2.
Mbappe a făcut și el un meci mare. Franța a trecut cu 2-1 de Olanda și a obținut matematic calificarea la EURO. Starul lui PSG a deschis scorul după doar 7 minute, iar în partea secundă a finalizat cu un șut absolut superb, din afara careului.
Acesta a ajuns la 42 de goluri pentru națională, depășindu-l pe Michel Platini și intrând în top 4. Doar Griezmann (44), Henry (51) și Giroud (54) au mai multe reușite pentru Franța.
Olanda a revenit în meci pe final prin reușita lui Hartman, iar același Mbappe a lovit bara la cealaltă poartă. Franța a câștigat cu 2-1 și e sigură de prezența la EURO.
Belgia a obținut și ea biletele pentru EURO, în urma victoriei din Austria. Dodi Lukebakio a deschis scorul și a făcut dubla imediat după pauză, pentru ca mai apoi Lukaku să marcheze și el. A fost 3-2 pentru oaspeți, care au avut și un om eliminat după golul lui Laimer.
Citește și:

Rezultatele serii în preliminariile EURO 2024

  • Estonia – Azerbaidjan 0-2
  • Austria – Belgia 2-3
  • Irlanda – Grecia 0-2
  • Islanda – Luxemburg 1-1
  • Liechtenstein – Bosnia 0-2
  • Olanda – Franța 1-2
  • Portugalia – Slovacia 3-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol