Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, mesaj clar înainte de preliminariile EURO 2024: "Sunt plătit să duc România la turneul final"

Bianca Dumitru

Publicat 12/10/2022 la 14:05 GMT+3

România și-a aflat duminică adversarele din preliminariile pentru EURO 2024. Selecționerul Edi Iordănescu a susținut acum o conferință de presă în care a vorbit și despre calificările la Europeanul de peste doi ani, dar și despre amicalele cu Slovenia și Moldova.

Edi Iordănescu

Credit imagine: facebook

România și-a aflat duminică adversarele din grupele preliminare pentru Campionatul European din 2024. "Tricolorii" au fost repartizați în grupa I, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Andorra și Belarus.
Edi Iordănescu a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit atât despre calificările EURO, cât și despre amicalele pe care echipa națională a României le va disputa în noiembrie, cu Slovenia și Moldova.
Selecționerul a comentat și parcursul "tricolorilor" în această ediție a Ligii Națiunilor, punctând că rezultatele obținute în ultimele etape dau încredere în fața provocărilor care urmează.
"Nu încerc să îndulcesc amărăciunea parcursului final. Pot să spun cu trăire că nimeni nu a resimțit mai mult retrogradarea echipei naționale. Cu puțin mai multă șansă, puteam să schimbăm prestația noastră. Ne apasă. Este un lucru foarte negativ. Avem o problemă și trebuie să ne concentrăm foarte mult pe valoarea de joc.
În iunie am pierdut într-o manieră categorică. Adversarii au fost net superior din punct de vedere al calității efortului. Ne-au fost superiori și ca intensitate și acel lucru și-a pus amprenta pe rezultate. Am arătat o altă consistență de joc.
Cu puțină șansă, puteam să terminăm pe locul 3. Am atins și niște borne pozitive. Sunt rezultate care ne pot da încredere pentru viitor. Am arătat că putem să fim altfel decât impresia făcută în iunie. Acesta este un mesaj puternic.
Jocurile din noiembrie le consider oficiale. Avem un nucleu cu care am început acțiunea din septembrie, dar Nicușor Stanciu nu va fi în următoarea acțiune. Este o pierdere importantă. Vom încerca să ne descurcăm.
Suntem într-un proces de culegere de date. Am încercat să analizăm cât mai bine. Nu o să intru în multe informații în care să analizez. Echipa națională are șansa ei. Este o grupă echilibrată", a declarat Edi Iordănescu.
Citește și:

"Sunt plătit să duc echipa la EURO 2024!"

Selecționerul a analizat și rezultatul tragerii la sorți, spunând că rolul său este acela de a califica echipa la turnuel final, hotărând să nu dea curs criticilor. Iordănescu a punctat și că adversarele României nu sunt atât de accesibile cât par la o primă vedere.
"Cu tot respectul, nu aș vrea să comentez ce se întâmplă în spațiul public. Eu reprezint echipa națională, e a noastră. Eu respect astfel de opinii, fiecare are dreptul la cuvânt, dar nu atunci când se iese din sfera bunului simț. Eu sunt plătit să duc echipa la EURO 2024.
De multe ori ni s-au părut lucruri accesibile care au devenit pe drum inaccesibile. Să dea Dumnezeu ca prin jocul și rezultatele noastre să ajungem la EURO 2024! Eu nu pot descalifica nicio echipă.
Fiecare echipă are șansa ei de a merge mai departe. Campioana Israelului a avut ieri 4 internaționali la nivelul echipei de start și încă doi care au intrat pe parcurs, în victoria cu Juventus", a spus Edi Iordănescu.
Următoarele meciuri ale echipei naționale a României sunt programate în noiembrie, când "tricolorii" vor juca două amicale, cu Slovenia și Moldova.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo