Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalistul care putea juca pentru România, însă pe care îl vom înfrunta în cursa pentru EURO 2024

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/10/2022 la 14:54 GMT+3

România va juca în cadrul preliminariilor Campionatului European din 2024 contra selecționatelor din Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, însă unul dintre adversarii pe care Edi Iordănescu îl va întâlni este un jucător pe care și-ar fi dorit să-l convoace.

Denny Gropper, în Albania - Israel

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
România și-a aflat ieri adversarii pe care îi va înfrunta în cadrul grupelor de calificare la Campionatul European din 2024, iar printre selecționatele cu care teoretic ne luptăm la locul 2 al grupei se numără și un fotbalist cu origini românești. Mai mult, selecționerul Edward Iordănescu și Federația Română de Fotbal îl au în vizor în perspectiva naturalizării sale și a utilizării în echipa națională a României.

Fotbalistul cu origini românești pe care România îl va înfrunta

Legitimat la Ludogorets Razgrad, Denny Gropper s-a născut la Haifa, însă ae origini românești, iar FRF îl avea în vederea unei potențiale naturalizări, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Mario Camora. Gropper are 23 de ani, evoluează pe postul de fundaș stânga, a bifat 8 selecții în echipa națională U21 a Israelului, însă între timp a fost promovat la selecționata de seniori, unde a jucat deja în două rânduri, în UEFA Nations League.
A fost titular și integralist în amicalul cu Malta pierdut de israelieni cu 2-1 pe 27 septembrie, după ce a jucat 17 minute și în duelul din Liga Națiunilor cu Albania.
Acesta are un bunic român care e stabilit la București, astfel că ar fi avut posibilitatea de a obține un act care să-i ateste și cetățenia română, însă Gropper a ales să reprezinte Israel. Este cotat la 400 de mii de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, iar până acum a evoluat la Ironi Nesher, Hapoel Tel Aviv și din februarie 2022 a ajuns în Bulgaria, la Ludogorets, echipă care a plătit în schimbul său 100 de mii de euro.
Cel mai probabil fotbalistul ce evoluează în prima ligă bulgară va fi pe teren și contra României în partidele din cadrul grupei de calificare la EURO 2024 și se va lupta pentru a prinde cel puțin locul 2 în grupa I și implicit biletele pentru participare la turneul final găzduit de Germania.
Citește și:

Edi Iordănescu l-a dorit în naționala României

Selecționerul Edward Iordănescu a studiat împreună cu FRF posibilitatea de a-l convoca pe Denny Gropper, însă fotbalistul a ales să evolueze pentru țara în care s-a născut și pe care a reprezentat-o și la tineret.
După ultimul meci al grupei de Liga Națiunilor, Iordănescu jr. a vorbit și despre fotbalistul israelian, spunând că se află în atenția acestuia, dar și al FRF. Totodată, Edi s-ar fi consultat inclusiv cu team-managerul celor de la Ludogorets, Cosmin Moți și ar fi vrut să-l urmărească pe viu pe fundașul stânga, însă n-a mai avut posibilitatea.
"Am avut mai multe discuții cu Moți. Am avut în plan să merg să văd și meciul Ludogoreț - Roma. Aveam informații că va juca, dar nu a mai jucat și n-am mai făcut deplasarea în Bulgaria. Aveam în plan mai departe să vedem cum putem gestiona situația lui. E un jucător pe care l-am urmărit foarte atent, care cred că putea deveni o soluție pentru echipa națională.
Dar din păcate sunt decizii în viață care aparțin doar jucătorului. Dacă el a ales asta, atunci baftă acolo unde a ales să joace. Știu că a jucat pentru naționala U21 a Israelului, dar nu ne împiedicat să-l aducem la naționala României.
Probabil că atașamentul lui a fost mai mare pentru Israel. Intra în categoria jucătorilor cum este și Boloca, despre care știam că nu e pregătit sută la sută, dar am vrut să-l atenționăm și să-l informăm că suntem foarte atenți la parcursul lui și că dacă el continuă să evolueze și să o facă bine este în vederile noastre și în orice moment se poate regăsi printre cei convocați”, a spus Edi Iordănescu.
Și Cosmin Moți și-ar fi dorit ca Gropper să îmbrace tricoul echipei naționale a României, sugerând că ar fi fost o opțiune bună pentru flancul stâng al defensivei tricolorilor.
"Am sperat că o să reușească să îşi ia pașaportul românesc. Ar fi fost bun. Bunicul lui locuiește în Bucureşti. Cred că putea fi o opțiune bună pentru România. E un jucător bun, de perspectivă. E un jucător foarte bun pe faza de atac, cu capcitate de efort bună. Cred că ar fi fost o variantă foarte bună pentru viitorul naţionalei. Cred că e mai bun ca Bancu, din punct de vedere defensiv", a declarat Cosmin Moți.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo