Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gică Popescu, după tragerea la sorți: "Calificare la EURO sau dăm uitării această generație!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/10/2022 la 08:46 GMT+3

Gică Popescu, fost internațional român, a avut o primă reacție oficială după tragerea la sorți a grupelor pentru preliminariile Campionatul European din 2024. Acesta a avut un discurs dur și un mesaj categoric: România se califică, în sfârșit, la turneul final sau această generație o putem da uitării.

Gică Popescu este îngrijorat de cazurile de coronavirus apărute în Liga 1

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
România și-a aflat duminică la prânz viitoarele adversare din preliminariile pentru EURO 2024. Naționala lui Edi Iordănescu a fost distribuită în grupa I, alături de reprezentativele din Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Selecționata noastră a avut noroc la tragerea de la Frankfurt, căci, în drumul ei spre un turneu final, după o pauză de opt ani, a scăpat de nume puternice, precum Italia, Anglia, Franța, Belgia sau Portugalia.
Gică Popescu, fost internațional român, a analizat viitoarele adversare ale echipei lui Edi Iordănescu, precum și șansele României de a termina pe primele două locuri o grupă în care Elveția și Israel pornesc favorite, venind din primele două urne valorice.
Președintele celor de la Farul este de părere că România nu are niciun motiv pentru a scăpa printre degete această calificare, iar prezența la un turneu final a acestei generații, care a dezamăgit destul de mult, este obligatorie.
CITEȘTE ȘI:

Gică Popescu, după tragerea la sorți a grupelor pentru preliminariile Euro 2024

După ce România a fost distribuită în Grupa I, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, Gică Popescu este de părere că echipa noastră se bucură de o șansă uriașă, făcând parte dintr-o grupă accesibilă, care îi poate da speranțe la calificare.
"Eu cred că dacă ne-am fi ales noi adversarele nu am fi fost la fel de inspiraţi precum ne-a fost norocul. Nu cred că puteam să cădem într-o grupă mai accesibilă. Dacă într-o astfel de grupă nu putem să ne calificăm, înseamnă că această generaţie trebuie dată uitării.
Mi-ar plăcea să cred că principalele favorite sunt Elveţia şi România, pentru că nu pot să accept ca Israelul să fie favorită înaintea noastră, indiferent de rezultatele pe care le-au avut în ultimii ani de zile. Cred că favoritele la locurile 1 şi 2 sunt Elveţia şi noi. Mie îmi place să cred că nu am ajuns atât de jos încât Israelul să fie înaintea noastră", a declarat Gică Popescu, la Prima Sport.

Ce așteptări are Gică Popescu de la selecționerul Edi Iordănescu în preliminariile pentru Euro 2024

"Baciul" a vorbit și despre aștepările și pretențiile pe care le are de la Edi Iordănescu, selecționerul care a fost reconfirmat în funcție tocmai pentru a califica România la Campionatul European din 2024.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?
"Îmi doresc să fie inspirat, îmi doresc să ţină cont de istorie, să vadă care a fost mentalitatea la echipa naţională, să fie inspirat când alege jucătorii şi să transmită echipei curaj, pentru că este ceea ce îi lipseşte echipei noastre îl ultimii ani este curajul. O echipă fără curaj este o echipă pierdută.
Eu repet! Eu cred că soarta a ţinut încă o dată cu noi, că avem o grupă cum nu se putea mai accesibilă, mai bună. Acum trebuie să ne ridicăm la dificultăţile unei campanii de calificare uitându-ne în spate la dezastrul din Liga Naţiunilor.
Eu sper ca acest parcurs nefericit să fi fost un accident, să fi învăţat foarte mult din această campanie şi rezultatele să le vedem în această campanie de europene", a adăugat Gică Popescu, potrivit sursei citate anterior.
Meciurile din preliminariile EURO 2024 vor avea loc în perioada martie-noiembrie 2023. Câștigătoarele de grupă și echipele de pe locul 2 se vor califica direct la turneul final din 2024. Celelalte trei locuri sunt disponibile echipelor care se vor califica la meciurile din baraj ce vor avea loc în martie 2024.
Programul preliminariilor EURO 2024
  • Etapa 1: 23-25 martie 2023
  • Etapa 2: 26-28 martie 2023
  • Etapa 3: 16-17 iunie 2023
  • Etapa 4: 19-20 iunie 2023
  • Etapa 5: 7-9 septembrie 2023
  • Etapa 6: 10-12 septembrie 2023
  • Etapa 7: 12-14 octombrie 2023
  • Etapa 8: 15-17 octombrie 2023
  • Etapa 9: 16-18 noiembrie 2023
  • Etapa 10: 19-21 noiembrie 2023
Programul barajului pentru EURO 2024
  • Semifinale: 21 martie 2024
  • Finale: 26 martie 2024
Campionatul European din 2024 va debuta pe 14 iunie 2024, finala urmând să aibă loc o lună mai târziu, pe 14 iulie 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo