Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Lupescu e realist cu privire la șansele României de calificare la EURO 2024. "Mai bine să nu mai sperăm!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/10/2022 la 08:48 GMT+3

Ionuț Lupescu a avut o reacție categorică cu privire la șansele naționalei României de calificare la Campionatul European de peste 2 ani. "Kaiserul" admite că avem o grupă ușoară, însă preferă să nu spere, pentru a nu rămâne dezamăgit.

Ionuț Lupescu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Fost mijlocaș al naționalei României, cu 74 de selecții și 6 goluri marcate sub tricolor, Ionuț Lupescu admite că România a avut parte de șansă la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului European din 2024 și consideră că selecționata antrenată de Edward Iordănescu trebuie mai întâi să fie mai degrabă atentă la propriul lot decât la analizarea șanselor cu adversarii cu care am nimerit în grupă.

Ionuț Lupescu admite că România are parte de o grupă accesibilă

Fostul component al "Generației de Aur" crede în șansele tricolorilor de a obține o calificare atât de dorită și așteptată la un turneu final, însă preferă să nu-și facă mari speranțe, pentru că a tot fost dezamăgit în precedente rânduri și nu vrea să își creeze iluzii. De asemenea, Lupescu susține că Elveția este cel mai greu adversar, însă per ansamblu România are parte de o grupă ușoară și calificarea ar trebui să fie cu adevărat un obiectiv de bifat.
"Cred că e o grupă foarte accesibilă, foarte bună. Eu cred că se poate obține calificarea din această grupă. Elveția e o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni care joacă în campionate puternice și la echipe puternice. Părerea mea e că este o grupă ușoară, adică ar trebui să ne calificăm.
Noi sperăm de opt ani la ceva, dar mai bine să nu mai sperăm. Să nu ne facem iluzii ca să nu avem deziluzii, parafrazându-l pe Emeric Ienei.
Toate echipele au aceleași șanse. Nici în Andorra nu este ușor, joci pe un teren artificial. Nu știu dacă trebuie să ne temem de Andorra. Trebuie să ne temem de noi dacă nu suntem în stare să facem un lot în așa fel ca să jucăm la victorie orice meci", a declarat Lupescu.
Ionuț Lupescu a candidat în 2018 la alegerile pentru președenția Federației Române de Fotbal, a pierdut în fața lui Răzvan Burleanu încă din primul tur și de atunci nu a mai oferit prea multe declarații optimiste cu privire la echipa națională și la fotbalul românesc în general, fiind dezamăgit de modul cum se desfășoară lucrurile în cel mai iubit sport din țara noastră.
Citește și:

Programul naționalei României în cadrul preliminariilor EURO 2024

În cadrul tragerii la sorți desfășurată astăzi la Frankfurt, selecționata de seniori a României a fost extrasă în grupa I de calificare la Campionatul European din Germania, acolo unde va întâlni, în dublă manșă, următoarele 5 adversare:
  • Elveția
  • Israel
  • Kosovo
  • Belarus
  • Andorra
Tricolorii lui Edward Iordănescu vor evolua de două ori în luna martie 2023, etapa inaugurală fiind programată să se desfășoare între 23 și 25 martie, iar cea de-a doua între 26 și 28 martie. Ulterior, etapele 3 și 4 se vor juca pe 16-17 și 19-20 iunie, iar următoarele acțiuni ale naționalei vor fi în toamnă, câte două etape în luna septembrie (7-9 și 10-12), două în octombrie (12-14 și 15-17) și ultimele două în noiembrie 2023 (16-18 și 19-21).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo