Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România a câștigat duelul cu Andorra! Cele mai tari faze ale partidei de pe Arena Națională

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 15/10/2023 la 23:47 GMT+3

Echipa națională de fotbal a României a înfruntat-o duminică seară, pe Arena Națională, pe Andorra, într-un meci din preliminariile EURO 2024. Eurosport.ro v-a ținut la curent în cadrul acestui LIVEBLOG cu ceea ce se întâmplă în lotul lui Edi Iordănescu.

Ianis Hagi, în România - Andorra

Credit imagine: Getty Images

MIn. 90+4: Fluier final pe Arena Națională! România se impune cu 4-0 și e lider în clasamentul grupei I. Toate detaliile sunt aici.
Min. 90+1: Andorra a rămas în inferioritate numerică, după ce San Nicolas a încasat al doilea cartonaș galben și a fost trimis la cabine.
Min. 90: Mihăilă a înscris și el, dar golul nu a fost validat, pe motiv de offside.
Min. 78: Rus a trimis mingea în plasă, după un corner executat de Cicâldău, dar golul a fost anulat după un fault la portar.
Min. 50: GOOOL România! Florinel Coman a mărit diferența de pe tabelă, înscriind cu un șut superb din interiorul careului.
Min. 46: S-a reluat meciul dintre România și Andorra.
Min. 45+6: Pauză pe Arena Națională. România conduce cu 3-0 după prima repriză.
Min. 45+4: Stanciu a trimis un șut pe jos, dintr-o lovitură liberă din afara careului. Mingea a ajuns direct în brațele portarului Andorrei.
Min. 44: GOOOL România! Răzvan Marin a modificat și el tabela după ce a transformat o lovitură de la 11 metri, acordată după un fault asupra lui Ianis Hagi.
Min. 28: GOOOL România! Ianis Hagi a dublat avantajul echipei noastre, cu un șut precis de la marginea careului.
Min. 25: Ianis Hagi a trimis un șut de la marginea careului, dar mingea a ajuns direct în brațele portarului Andorrei.
Min. 23: GOOOL România! Stanciu a deschis scorul cu un șut din lovitură liberă, trimis direct la vinclu, pe colțul scurt.
Min. 15: România pune presiune în careul oaspeților. Stanciu a trimis un șut din interiorul careului peste poartă.
Min. 14: Bîrligea a șutat din careu, dar mingea s-a dus pe direcția portarului!
Min. 12: Aaron Sanchez a trimis cu capul mingea spre poarta lui Moldovan, dar balonul a trecut mult pe lângă bară.
Min. 1: A început meciul de pe Arena Națională. Hai, România!
Echipele de start:
România: Moldovan – Sorescu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, Stanciu – Moruțan, Hagi, Fl. Coman – Bîrligea
Rezerve: Niță, Târnovanu – Rațiu, Rus, Screciu, M. Marin, Alibec, Cicâldău, Drăguș, Mihăilă, Man, Borza
Andorra: Alvarez – Jesus Rubio, Llovera, M. Vales, M. San Nicolas – Marc Garcia, E. Vales, Rebes, Cervos – M. Vieira, A. Sanchez
Rezerve: Gomes, Pires – De Pablos, Marc Pujol, R. Fernandez, I. Fernandez, Alaez, Gomes, Viladot, Pomares, Victor Bernat, Jordi Rubio

UPDATE | Vestiarul "tricolorilor" a fost pregătit și îi așteaptă pe jucători înainte de meciul cu Andorra.
UPDATE | Cu câteva ore înainte de startul partidei dintre România și Andorra, Mihai Stoichiță a transmis că suporterilor nu ar trebui să le fie frică de niciun adversar, lucru care se întâmplă de ceva vreme.
Directorul tehnic al FRF a punctat că fotbaliștilor nu le-a fost teamă în partida de joi cu Belarus, lucru demonstrat de faptul că România a dominat acel meci.
"Trebuie să restabilim echilibrul și să câștigăm cu Andorra. De orice meci a început să ne fie frică, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să avem încredere în jucători.
Trebuie să intrăm în noua istorie, să ne calificăm, nu cu meciul cu Andorra. Să câștigăm astăzi și să ne jucăm șansele până la capăt. Vi se pare că ne-a fost teamă de Belarus? Dacă ne era teamă, nu i-am fi dominat.
Atunci cum să ne fie teamă de Andorra? Nu îți e teamă, cu Andorra trebuie să fii mult mai precis când vrei să marchezi. La asta trebuie să te gândești.
Nu mi-a plăcut că nu am dat gol. Altfel, nu poți acuza jucătorii că nu au vrut, că nu au alergat, că nu au încercat. Problema a fost sângele rece din fața porții și luciditatea când ai o ocazie de gol", a spus Mihai Stoichiță, conform Fanatik.
UPDATE | Ianis Hagi, Florinel Coman și Deian Sorescu ar putea intra încă din primul minut, după ce în partida cu Belarus au fost doar rezerve, anunță Fanatik. Jucătorul de la Alaves a intrat în minutul 61 al meciului de la Budapesta și a fost foarte activ, fără a avea vreo realizare notabilă. Sorescu ar putea fi preferat în locul lui Rațiu deoarece își aduce aportul mai mult în ofensivă, iar Radu Drăgușin a fost avertizat să fie foarte atent pentru a nu primi un cartonaș galben, lucru ce ar face ca el să fie suspendat cu Israel.
Cum ar putea arăta primul 11 al României cu Andorra:
  • Moldovan – Sorescu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău, R. Marin, Stanciu – I. Hagi, Alibec, Coman.
UPDATE | La meciul din această seară, tricolorii vor fi încurajați de peste 20.000 de copii sub 14 ani. UEFA ne-a pedepsit cu un meci cu porțile închise din cauza incidentelor de la meciul cu Kosovo, dar a permis accesul copiilor, iar FRF a anunțat că a procesat 23.767 de bilete. Pentru bilete au aplicat şi au fost validate cererile a 458 de şcoli, 186 de cluburi sau asociaţii sportive şi 46 de grădiniţe.
România a mai jucat un meci oficial în asemenea condiții. În 2019, tricolorii au jucat în fața a aproximativ 30.000 de copii duelul cu Norvegia din preliminariile EURO 2020, terminat la egalitate, scor 1-1.
UPDATE | Site-ul oficial al UEFA a anunțat lotul complet al României pentru meciul din această seară. Pe lângă Louis Munteanu, trimis la naționala de tineret pentru duelul cu Armenia U21, și Darius Olaru, accidentat, în afara lotului a rămas și Bogdan Racovițan.
Iată toți jucătorii din lotul României, cu numerele de pe tricou.
1. Florin NIȚĂ • 2. Andrei RAȚIU • 3. Radu DRĂGUȘIN • 4. Adrian RUS • 5. Vladimir SCRECIU • 6. Marius MARIN • 7. Denis ALIBEC • 8. Alexandru CICÂLDĂU • 9. Denis DRĂGUȘ • 10. Nicolae STANCIU • 11. Nicușor BANCU • 12. Horațiu MOLDOVAN • 13. Valentin MIHĂILĂ • 14. Ianis HAGI • 15. Andrei BURCĂ • 16. Ștefan TÂRNOVANU • 17. Florinel COMAN • 18. Răzvan MARIN • 19. Daniel BÎRLIGEA • 20. Dennis MAN • 21. Olimpiu MORUȚAN • 22. Andrei BORZA • 23. Deian SORESCU
Lotul României pentru meciul cu Andorra (sursa foto: frf.ro)
UPDATE | În această dimineață FRF.ro a anunțat că Darius Olaru nu va face parte din lotul pentru duelul din această seară, deoarece a acuzta probleme medicale. Mijlocașul de la FCSB era anunțat titular în locul lui Vladimir Screciu în linia mediană.
"Aseară, după antrenamentul oficial, în urma discuției avute cu Darius Olaru, staff-ul tehnic a decis să nu mizeze pe fotbalistul de la FCSB la meciul din această seară. Darius acuză probleme medicale și, în urma consultării staff-ului medical, s-a luat decizia ca mijlocașul să nu facă parte din lot la meciul cu Andorra pentru a nu risca o accidentare mai gravă. Echipa națională a României îi urează lui Darius să se recupereze rapid și îl așteaptă din nou la următoarele partide!", a fost mesajul transmis pe site-ul oficial al FRF.
UPDATE | Jucătorii lui Edi Iordănescu au susținut sâmbătă seară ultimul antrenament înaintea duelului cu Andorra, câteva imagini fiind publicate pe site-ul Federației Române de Fotbal.
"Tricolorii", la ultimul antrenament înaintea meciului cu Andorra
UPDATE | FRF a publicat în această seară câteva amănunte despre adversara de mâine a "tricolorilor".
Conform Federației Române de Fotbal, "Andorra a disputat primul meci internațional în 1996, iar România a jucat întâia oară împotriva ei în 2004. A fost 5-1 pentru ai noștri în Andorra la Vella și un 2-0 la retur, disputat în 2005 pe stadionul din Constanța. Meciuri care au contat pentru preliminariile Mondialului 2006.
Ulterior, tot în cursa pentru competiția supremă, am înregistrat același scor, 4-0, și pe teren propriu, la București, și în deplasare. Contextul: preliminarii CM 2016. Așadar, contabilizând și partida din martie anul acesta, avem 5 victorii din 5 posibile și un singur gol încasat în istoricul nostru cu Andorra!
Selecționerul Andorrei, Koldo Alvarez, fost internațional și adversar în teren, din postura de portar, al tricolorilor, se bazează pe un nucleu la prima reprezentativă compus în mod preponderent din fotbaliși ce activează în eșaloanele inferioare din Spania și în campionatul Andorrei. Între aceștia, portarul Iker Alvarez, fiul său, joacă în Segunda Division la Villarreal B, iar Albert Rosas, la Betis Sevilla B.
Singurii stranieri din circuit provin de la formații foarte modeste din Portugalia (AD Marco 09) sau liga a doua slovenă (ND Bilje) plus Macedonia de Nord (Vardar)", se arată pe site-ul FRF.
UPDATE | FRF a publicat o serie de detalii interesante referitoare la duelul cu Andorra, analizând lotul pe care selecționerul Edi Iordănescu l-a convocat pentru acțiunea din această lună.
"O singură modificare față de martie. Am învins cu 2-0 în Andorra, chiar la debutul în aceste preliminarii. Interesant este că nucleul și coeziunea dorite de selecționerul Iordănescu devin evidente și prin faptul că un singur jucătorul din primul 11 de atunci absentează din lotul de azi! E vorba de portarul Ionuț Radu, care joacă rar la Bournemouth (Anglia).
Andrei Rațiu are în CV… Andorra! Fundașul dreapta Rațiu, de la Rayo Vallecano (Spania), plecat de mic în Spania, are în CV-ul său... Andorra! Dar este vorba de formația Andorra CF, echipă de club din provincia spaniolă Teruel, azi în eșaloanele inferioare. Andrei a jucat aici pe perioada junioratului, până în 2010, când a fost recrutat de academia lui Villarreal.
Lot în oglindă cu… EURO 2016! Configurația lotului de azi, comparativ cu cel pentru turneul final EURO 2016, cu Anghel Iordănescu selecționer, este una similară la nivelul echipelor de club de unde provin jucătorii. Dovada:
  • 9 fotbaliști din campionatul intern și acum, și atunci!
  • 2 jucători din Spania (Rațiu, Hagi / Raț, Andone)
  • 3 la 2 jucători din fotbalul arab (Stanciu, Alibec, Burcă / Sănmărtean, Dr. Grigore)
  • 4 la 2 jucători din Turcia (Moruțan, Cicâldău, Drăguș, Niță / Torje, B. Stancu
Acum însă, spre exemplu, avem 5 fotbaliști din fotbalul italian, față de doar doi la EURO 2016 (Tărușanu, Chiricheș), iar atunci exista un contingent de 5 jucători din Bulgaria-Croația-Israel, în vreme ce azi avem doi jucători din prima ligă poloneză (Racovițan, Sorescu)", se arată pe site-ul Federației Române de Fotbal.
UPDATE | "Tricolorii" s-au întors ieri din Ungaria, unde au remizat alb în fața Belarusului, iar acum se pregătesc de meciul cu Andorra, unul în care sunt obligați să ia toate punctele pentru a păstra șanse reale de calificare la turneul final.
Selecționerul Edi Iordănescu a luat o decizie importantă înaintea acestui meci, hotărând să-l lase pe Louis Munteanu la naționala de tineret pentru partida cu Finlanda, din preliminariile Campionatului European din 2025.
"Selecționerul Edward Iordănescu a decis alături de Daniel Pancu să îl lase pe Louis Munteanu la naționala Under 21, pentru meciul cu Finlanda, programat marți, la Sibiu.", a anunțat site-ul oficial al FRF.

Echipa națională de fotbal a României se pregătește în aceste zile pentru meciul cu Andorra, programat duminică, pe Arena Națională, partidă contând pentru preliminariile EURO 2024.
În primul duel din acțiunea din această lună, aseară, "tricolorii" au obținut doar o remiză, scor 0-0, la Budapesta, în meciul cu Belarus. Echipa lui Edi Iordănescu a controlat jocul în majoritatea momentelor, dar nu a putut marca.
Astfel, România a ratat șansa de a urca provizoriu pe primul loc al grupei I, în condițiile în care Elveția nu a jucat împotriva Israelului din cauza războiului izbucnit weekend-ul trecut. Mai mult, rezultatul de egalitate nu ne ajută foarte mult în calculele calificării.
Astăzi, fotbaliștii și staff-ul tehnic al echipei naționale s-au întors în cantonamentul de la Mogoșoaia. Conform FRF, în această seară vor începe pregătirile pentru meciul cu Andorra.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU PARTIDELE CU BELARUS ȘI ANDORRA

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 5/0), Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0);
FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 12/1), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 9/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 21/1), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 30/2), Andrei Borza (Rapid, 0/0);
MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 2/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 12/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 48/2), Nicolae Stanciu (Damac FC | Arabia Saudită, 62/13), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 32/4), Darius Olaru (FCSB, 13/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 11/1), Dennis Man (Parma | Italia, 19/6), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 27/2), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 14/4), Florinel Coman (FCSB, 9/0
ATACANȚI: Denis Alibec (Muaither | Qatar, 33/4), Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 5/2), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0), Louis Munteanu (Farul Constanța, 0/0).

PROGRAMUL ROMÂNIEI ÎN PRELIMINARIILE EURO 2024

Etapa 7:
  • Israel – Elveția (amânat)
Etapa 8 (15 octombrie 2023):
  • ora 19:00 | Elveția – Belarus
  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (amânat)
Etapa 9 (18 noiembrie 2023):
  • ora 18:00 | Belarus – Andorra
  • ora 20:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo
Etapa 10 (21 noiembrie 2023):
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus
Meciurile României din preliminariile Campionatului European 2024 vor fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo