Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răzvan Burleanu vrea ca România să fie lider în Grupa I: "Să fim echipa cu cele mai multe puncte!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/10/2022 la 22:14 GMT+3

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, pune presiune pe selecționerul Edi Iordănescu și pe tricolori, înaintea debutului în preliminariile Campionatului European din 2024. Acesta consideră că România a fost repartizată într-o grupă echilibrată și vrea ca reprezentativa noastră să fie echipa cu cele mai multe puncte la final.

Mihai Stoichiță, Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Edi Iordănescu a fost reconfirmat în funcția de selecționer de oficialii de la FRF tocmai pentru a califica echipa la turneul final, iar acum, președintele Răzvan Burleanu anunță că își dorește ca România să fie lider în Grupa I, acolo unde mai sunt distribuite și selecționatele din Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.
România a fost repartizată în urna a treia valorică la tragerea la sorți, dar chiar și așa obiectivul este acela de a termina pe unul dintre primele două locuri, pentru a se califica la Campionatul European din 2024, singurul fapt care ar mai îndulci retrogradarea amară în Liga C din Nations League.
Burleanu consideră că România a avut noroc la tragerea la sorți de la Frankfurt, scăpând de naționale puternice, așa că este optimist în a afirma că tricolorii lui Iordănescu pot fi lideri la finalul preliminariilor.
CITEȘTE ȘI:

Burleanu pune presiune pe Iordănescu și vrea primul loc în grupă

Răzvan Burleanu a analizat în cadrul unei conferințe de presă viitorii adversari ai tricolorilor în drumul lor spre turneul final și a declarat că are încredere în actuala generație că poate termina pe primul loc preliminariile, într-o grupă unde se mai află Elveția și Israel, echipe extrase din primele două urne valorice.
Burleanu a anunțat, de asemenea, că munca lui Iordănescu și a echipei va începe încă din această toamnă, din luna noiembrie, atunci când România va susține două partide amicale. Slovenia și Republica Moldova sunt cele două adversare ale tricolorilor, conform informațiilor transmise de FRF în urmă cu câteva săptămâni.
"Am fi putut să întâlnim grupe dificile, adversari mai dificili, mai aales grupele B şi C. Este o grupă echilibrată. Ne așteptam ca punctele să se împartă, dar noi să fim echipa cu mai multe puncte. Această campanie de calificare este despre modul în care putem să ne depăşim pe noi înşine. Campania de calificare reprezintă şi o oportunitate de construire a unei echipe naţionale pentru marea performanţă. Suntem conştienţi că nu este un proces uşor, este nevoie de o transformare mentală că putem să câştigăm.
Această campanie începe chiar în noiembrie cu cele două amicale, unde vrem să vedem încredere, dăruire, curaj, ambiţie. Sunt sigur că vom începe foarte bine campania. În momentul de faţă, în ceea ce priveşte coeziunea la nivelul lotului sunt semne mari de speranţă. Trebuie să ne batem să câştigăm această grupă de calificare. Vă invit să fim optimişti, să putem să construim. Campania de calificare pentru Euro 2024 reprezintă o oportunitate unică pentru construirea unei echipe naționale puternice. Sunt sigur că începem foarte bine. În viață trebuie să ne facem planurile cu optimism", a declarat Burleanu.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?

Edi Iordănescu știe ce are de făcut: "Sunt plătit să duc România la turneul final"

Edi Iordănescu, selecționerul primei reprezentative, este în asentimentul președintelui Răzvan Burleanu, afirmând în urmă cu câteva zile că obiectivul său este acela de a califica echipa la turneul final, acolo unde nu a mai fost din anul 2016, de la Campionatul European din Franța.
"Nu încerc să îndulcesc amărăciunea parcursului final. Pot să spun cu trăire că nimeni nu a resimțit mai mult retrogradarea echipei naționale. Cu puțin mai multă șansă, puteam să schimbăm prestația noastră. Ne apasă. Este un lucru foarte negativ. Avem o problemă și trebuie să ne concentrăm foarte mult pe valoarea de joc.
În iunie am pierdut într-o manieră categorică. Adversarii au fost net superior din punct de vedere al calității efortului. Ne-au fost superiori și ca intensitate și acel lucru și-a pus amprenta pe rezultate. Am arătat o altă consistență de joc.
Cu puțină șansă, puteam să terminăm pe locul 3. Am atins și niște borne pozitive. Sunt rezultate care ne pot da încredere pentru viitor. Am arătat că putem să fim altfel decât impresia făcută în iunie. Acesta este un mesaj puternic.
Jocurile din noiembrie le consider oficiale. Avem un nucleu cu care am început acțiunea din septembrie, dar Nicușor Stanciu nu va fi în următoarea acțiune. Este o pierdere importantă. Vom încerca să ne descurcăm.
Suntem într-un proces de culegere de date. Am încercat să analizăm cât mai bine. Nu o să intru în multe informații în care să analizez. Echipa națională are șansa ei. Este o grupă echilibrată", a declarat Edi Iordănescu.
Selecționerul a analizat și rezultatul tragerii la sorți, spunând că rolul său este acela de a califica echipa la turneul final, hotărând să nu dea curs criticilor. Iordănescu a punctat și că adversarele României nu sunt atât de accesibile cât par la o primă vedere.
"Cu tot respectul, nu aș vrea să comentez ce se întâmplă în spațiul public. Eu reprezint echipa națională, e a noastră. Eu respect astfel de opinii, fiecare are dreptul la cuvânt, dar nu atunci când se iese din sfera bunului simț. Eu sunt plătit să duc echipa la EURO 2024.
De multe ori ni s-au părut lucruri accesibile care au devenit pe drum inaccesibile. Să dea Dumnezeu ca prin jocul și rezultatele noastre să ajungem la EURO 2024! Eu nu pot descalifica nicio echipă.
Fiecare echipă are șansa ei de a merge mai departe. Campioana Israelului a avut ieri 4 internaționali la nivelul echipei de start și încă doi care au intrat pe parcurs, în victoria cu Juventus", a spus Edi Iordănescu.
Programul României în grupa de calificare la EURO 2024:
Etapa 1 (25 martie 2023):
  • ora 18:00 | Belarus – Elveția
  • ora 20:45 | Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo
Etapa 2 (28 martie 2023):
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel
Etapa 3 (16 iunie 2023):
  • ora 20:45 | Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția
Etapa 4 (19 iunie 2023):
  • ora 20:45 | Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra
Etapa 5 (9 septembrie 2023):
  • ora 18:00 | Andorra – Belarus
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția
Etapa 6 (12 septembrie 2023):
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra
Etapa 7 (12 octombrie 2023):
  • ora 20:45 | Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția
Etapa 8 (15 octombrie 2023):
  • ora 18:00 | Elveția – Belarus
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel
Etapa 9 (18 noiembrie 2023):
  • ora 18:00 | Belarus – Andorra
  • ora 20:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo
Etapa 10 (21 noiembrie 2023):
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo