Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tabloul complet al finalelor pentru barajele de la Euro 2024 + Cele mai importante meciuri amicale

Andrei Nicolae

Actualizat 22/03/2024 la 00:13 GMT+2

Seara de joi a fost extrem de importantă în vederea Campionatului European din Germania, deoarece în cadrul ei s-au disputat semifinalele celor trei play-off-uri. Astfel, grupele turneului final sunt din ce în ce mai aproape de a fi definitivate. Tot astăzi au intrat în scenă pentru partide amicale și câteva echipe deja calificate la Euro, precum Portugalia sau Serbia.

CARDIFF, WALES - MARCH 21: Neco Williams of Wales celebrates scoring his team's second goal during the UEFA EURO 2024 Play-Offs Semi-final match between Wales and Finland at Cardiff City Stadium on March 21, 2024 in Cardiff, Wales. (Photo by Jan Kruger -

Credit imagine: Eurosport

Tabloul complet al finalelor pentru barajul de la Euro 2024 a fost stabilit în urma serii de joi, după ce toate cele șase partide din semifinalele play-off-urilor s-au disputat. Primul meci a fost cel din play-off-ul C, dintre Georgia și Luxemburg. Formația de la Marea Neagră s-a impus cu 2-0, în urma dublei lui Budu Zivzivadze.
În finala pentru un loc la Euro, georgienii vor da peste Grecia, care a învins-o fără drept de apel pe Kazashtan, scor 5-0. Câștigătoarea duelului dintre Grecia și Georgia va fi reprartizată în grupa F de la turneul final, alături de Turcia, Portugalia și Cehia.
În play-off-ul B, cel care dă adversrara României de la Euro 2024, Bosnia și Herțegovina a fost la un pas să o învingă pe Ucraina, însă a fost întoarsă pe final, în timp ce Islanda a învins Israelul cu 4-1.
Citește și:

Tabloul complet al finalelor pentru barajul Euro 2024

Ultimul baraj al serii a fost cel din play-off-ul A. Pe o parte a tabloului, Polonia a învins-o fără emoții pe Estonia, scor 5-1, în timp ce în celălalt duel, Țara Galilor a defilat și ea contra Finlandei. Câștigătoarea finalei de la baraj va fi atribuită grupei D de la Euro, alături de Olanda, Franța și Austria.
Ultimele trei locuri rămase la Euro vor fi decise pe data de 26 martie, peste doar cinci zile.
Rezultatele din semifinalele barajelor pentru Euro 2024
  • Țara Galilor - Finlanda 4-1
  • Polonia - Estonia 5-1
  • Bosnia și Herțegovina - Ucraina 1-2
  • Israel - Islanda 1-4
  • Georgia - Luxemburg 2-0
  • Grecia - Kazahstan 5-0
Finalele barajelor pentru Euro 2024
  • Play-off-ul A: Țara Galilor- Polonia(pentru Grupa D)
  • Play-off-ul B: Ucraina - Islanda (pentru Grupa E)
  • Play-off-ul C: Georgia - Grecia (pentru Grupa F)
Citește și:

Echipele deja calificate la Euro 2024 au disputat meciuri amicale

Câteva dintre echipele care deja și-au asigurat "biletul" pentru Europeanul din Germania au disputat partide amicale în seara în care au avut loc barajele. Portugalia, una dintre favoritele la trofeu, a dat piept cu Suedia și a învins-o categoric, cu 5-2, într-un duel în care Cristiano Ronaldo nu a fost prezent în lot.
Slovenia, o altă echipă ce va fi la Euro, a remizat pe terenul Maltei, scor 2-2. Serbia, o formație solidă de la turneul final, a înfruntat-o pe Rusia, la Moscova, fiind învinsă drastic, scor 0-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol