Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Abia acum a devenit foarte bun!" Mirel Rădoi, singura variantă a lui Anghel Iordănescu pentru naționala României

Bianca Dumitru

Publicat 12/11/2021 la 19:46 GMT+2

Mirel Rădoi, care este aproape de a se despărți de echipa națională a României după probabila ratare a calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022, a fost apărat de Anghel Iordănescu după remiza cu Islanda.

Mirel Rădoi

Credit imagine: Eurosport

România nu a reușit să câștige joi seară în fața Islandei, în ciuda numeroaselor ocazii pe care 'tricolorii' le-au avut la poarta lui Olafsson. În urma remizei, scor 0-0, calificarea echipei lui Mirel Rădoi la baraj depinde nu doar de rezultatul din duelul cu Liechtenstein, ci și de rezultatul partidei dintre Macedonia de Nord și Islanda.
Dacă România nu va termina pe locul 2 în grupa J, plecarea lui Mirel Rădoi de la cârma naționalei este aproape sigură, iar oficialii FRF vor fi nevoiți să-i găsească un înlocuitor. Criticat dur după remiza cu Islanda, selecționerul a fost apărat în această după-amiază de Anghel Iordănescu.
Fostul antrenor a spus că Federația Română de Fotbal ar trebui să-i ofere un nou contract lui Mirel Rădoi, pe care îl consideră cea mai bună variantă în acest moment pentru echipa națională. Iordănescu a punctat că singurele alternative pentru postul de selecționer ar fi fost Gică Hagi și Dan Petrescu.
"Nu aș vorbi despre plecarea lui Mirel Rădoi în acest moment. Mai este un meci. Dacă el a făcut o greșeală nepermisă să anunțe acum o lună jumătate că va pleca, eu nu voi face acest lucru. S-a greșit. Iar greșeala a fost facută de ambele părți, și de FRF și de Rădoi. Trebuia să se discute despre un pachet care să includă ultimele două meciuri din grupă, iar, în eventualitatea unui baraj, contractul să se prelungească automat.
Nu pot să răspund nici eu, dar, din punctul meu de vedere, așa îmi făcea mie Mircea Sandu. Dacă nu mă calificam la sfârșitul jocurilor din grupă, eram pa, dacă nu... nu mai negociam, nu îmi mai dădea bani. Astea sunt alte probleme. Cred că așa era corect.

"Rădoi abia acum a devenit foarte bun!"

Să îi dea și lui Rădoi șansa să joace până la ultimul joc și să aibă și FRF ceva palpabil în mână și să nu fie lăsată înaintea jocurilor din baraj. Este de vină Mirel Rădoi că ăștia stăteau pe trei linii și se aruncau și erau disperați și au făcut totul să împiedice victoria? Asta e nația românească. Când ne ajungem și avem un contract bun și jucăm în străinătate... e vorba și despre mentalitate și despre educație.
Dacă eram președintele FRF, nu îl dădeam afară pe Rădoi nici măcar în situația aceasta. Îi făceam un contract nou. În momentul de față, Rădoi este omul care a adus acești jucători tineri la echipa națională. A lucrat cu toți de la U21. Este singurul care cunoaște exact tot ce mișcă în fotbalul românesc. Dacă erau disponibili Gică Hagi sau Dan Petrescu, mă mai gândeam, dar acum aș merge cu Mirel Rădoi. Abia acum a devenit un antrenor foarte bun", a spus Anghel Iordănescu la DigiSport.
Pentru echipa națională a României urmează duminică, de la ora 19:00, meciul cu Liechtenstein, ultimul din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. De la aceeași oră, Armenia primește vizita Germaniei, iar Islanda joacă pe terenul Macedoniei de Nord.

CLASAMENTUL GRUPEI J

  • 1. Germania - 24 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 15 p.
  • 3. România - 14 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 9 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo