Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Acest lucru ar trebui să le dea speranțe fanilor!" Stanciu și Man, dezamăgiți, dar încrezători în viitorul României

Bianca Dumitru

Actualizat 14/11/2021 la 21:38 GMT+2

România s-a impus în Liechtenstein, dar a ratat calificarea la baraj. După meci, Nicolae Stanciu și Dennis Man s-au arătat dezamăgiți de faptul că au terminat pe locul 3, dar încrezători că în următorii ani echipa națională va ajunge la un turneu final.

Nicolae Stanciu în Liechtenstein - România

Credit imagine: Getty Images

România a reușit să câștige în Liechtenstein, scor 0-2, însă rezultatul nu îi ajută pe 'tricolori' să obțină calificarea la baraj. Echipa lui Mirel Rădoi încheie această campanie de calificare pe locul 3 al grupei J, cu un punct în spatele Macedoniei de Nord, care ocupă a doua poziție a clasamentului după victoria cu 3-1 în fața Islandei.
La finalul partidei de la Vaduz, Nicolae Stanciu și Dennis Man s-au arătat dezamăgiți de rezultat. Fotbalistul celor de la Slavia Praga a punctat că aceasta nu este prima ratare a calificării la un turneu final cu care se confruntă România în ultimii 20 de ani, precizând că acum 'tricolorii' au fost foarte aproape de baraj și că în următorii ani echipa națională va putea ajunge la Euro sau la Mondial grație jucătorilor tineri.
"Dezamăgirea e mare, dar cum am zis după meciul cu Islanda, calificarea am pierdut acasă cu Islanda. Acela a fost meciul în care depindeam doar de noi, dezamăgirea a fost atunci, mai erau speranțe azi, dar nu mai depindeam de noi și având în vedere ce au făcut macedonenii în Armenia era destul de greu de crezut că se vor încurca.
Am auzit lumea bucurându-se, m-am gândit că e bine pentru noi, dar am încercat să stăm concentrați la jocul nostru.
Noi credem și sperăm înainte de fiecare campanie. Nu suntem prima generație care nu s-a calificat, chiar ne zicea mister că în campaniile precedente s-a terminat pe locul 4 sau mai jos, acum am fost aproape de baraj... Nu zic că trebuie să fim mândri de ce am făcut, dar credem în continuare că putem să reușim.
Mai suntem doar câțiva care suntem de mulți ani la națională, au venit jucători tineri, a început să se închege echipa, iar tinerii joacă în campionate bune și asta ar trebui să le dea speranțe fanilor", a spus Nicolae Stanciu la Pro X.

Dennis Man: "Avem șanse să ne calificăm la un turneu final"

La rândul său, Dennis Man a spus că este încrezător în șansele României de a se califica în următorii ani la un turneu final. Jucătorul Parmei a vorbit și despre ce a simțit în momentul golului, precizând că bucuria a fost diminuată de dezamăgirea cauzată de ratarea locului 2.
"La un moment dat am auzit stadionul bucurându-se, eram foarte fericiți, dar din păcate nu a fost bun rezultatul de dincolo pentru noi. Ne pare rău, dar trebuie să fim puternici și să mergem înainte.
Trebuia să dăm mai mult la fiecare meci, să muncim mai mult. M-am bucurat mult la gol, dar având în vedere că nu ne-am calificat e o bucurie pe jumătate si sunt dezamăgit.
E o dezamăgire mare, trebuie să fim puternici și să nu mai facem pe viitor aceleași greșeli pe care le-am făcut până acum. Am creat un grup foarte unit, am încredere mare în băieți și cred că avem șanse să ne calificăm la un turneu final", a declarat Dennis Man.
Clasamentul final al grupei J:
  • 1. Germania - 27 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 18 p.
  • 3. România - 17 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 9 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo