Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adrian Mutu, mesaj pentru Mirel Rădoi: "Sper ca el să fie selecționerul care ne duce la mondiale"

Alex Masgras

Actualizat 06/10/2021 la 16:13 GMT+3

Adrian Mutu a vorbit despre partidele României cu Germania și Armenia, despre șansele noastre de calificare la Campionatul Mondial din 2022, dar și despre posibilitatea ca acesta să preia naționala mare în viitor.

Adrian Mutu

Credit imagine: Getty Images

România se află în fața a două partide extrem de importante în economia ocupării locului 2 la finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022 din Qatar. Vineri seară, selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni Germania, la Hamburg, în timp ce vineri seară va avea loc partida de pe noul stadion din Ghencea împotriva Armeniei.
Proaspăt liber de contract, după despărțirea de FC U Craiova, Adrian Mutu a vorbit despre echipa națională a lui Mirel Rădoi. Acesta speră ca Rădoi să fie selecționerul care o va readuce pe România la un Campionat Mondial, fiind de părere că toate criticile la care este supus acesta sunt lucruri normale, care fac parte din "fișa postului" pentru un selecționer.
"Eu sper ca el să fie selecționerul care ne duce la Cupa Mondială. Ne lipseşte de foarte mult timp o calificare. Nu doar Rădoi este criticat, ci toţi selecţionerii au fost criticaţi. Asta e un lucru normal, naţionala României are o importanţă majoră. Mulţi oameni îşi dau cu părerea, multi oameni critică. Face parte din fişa postului pentru un antrenor, atunci când selectionează anumiţi jucători dupa strategia pe care o are în cap", a spus Adrian Mutu pentru as.ro.

Adrian Mutu speră ca într-o bună zi să devină selecționerul României

După ce a fost selecționerul reprezentativei de tineret, alături de care a obținut calificarea la Campionatul European de U21 din acest an, Adrian Mutu speră ca în viitor să devină selecționerul naționalei de seniori.
Adrian Mutu a fost selecționerul reprezentativei de tineret a României
"Dacă mi-aş dori, cu siguranţă că da, dar peste ani de zile. Nu acum. Am spus şi atunci când am făcut pasul, să plec de la naţionala de tineret, pentru că îmi doream să antrenez o echipă de club. Să învăţ meseria asta bine şi, atunci când voi fi pregătit, să am o experienţă necesară pentru a putea fi selecţioner. Timpul îmi va spune acest lucru", a mai spus Adrian Mutu pentru aceeași sursă.
După 6 partide, România se află pe locul 3 în grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial, cu 10 puncte. Toate calculele de calificare ale naționalei lui Mirel Rădoi sunt aici.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU GERMANIA ȘI ARMENIA

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
  • ATACANȚI: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).
Clasamentul din grupa României după 6 etape:
  • 1. Germania - 15 p.
  • 2. Armenia - 11 p.
  • 3. România - 10 p.
  • 4. Macedonia de Nord - 9 p.
  • 5. Islanda - 4 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
Programul României în luna octombrie:
  • Germania - România, 8 octombrie, ora 21:45
  • România - Armenia, 11 octombrie, ora 21:45
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo