Într-un interviu acordat pentru Sport Bild, Flick a afirmat că nu are nicio problemă cu obiectivul de a atinge semifinalele Mondialului de anul viitor, stabilit de directorul sportiv al Federației Germane de Fotbal, Oliver Bierhoff. "Însă, o să și spun foarte clar: vrem să ajungem în finală. Și vrem să fim campioni mondiali", a subliniat Hansi Flick.
Selecționerul german crede că suporterii vor ști să se bucure de Cupa Mondială din Qatar, chiar dacă aceasta se va disputa în lunile noiembrie și decembrie, pentru prima dată în istoria sa.
Nu este însă primul Mondial care are loc în timpul iernii, în condițiile în care Uruguay, Brazilia, Argentina și Africa de Sud au găzduit turneul în perioada hibernală din Emisfera sudică.
Fotbal
Cine sunt cei care au avut mari performanțe cu echipele naționale, dar n-au confirmat ca antrenori
13/11/2021 LA 15:52
"În primul rând, este vorba de a învinge pandemia, astfel încât să fie posibil să urmărim fotbalul împreună", a precizat Flick. "Dar sunt convins că echipa Germaniei poate entuziasma din nou fanii. Dacă vom juca cu pasiune, într-o manieră ofensivă, atunci putem atrage emoțional oamenii chiar și iarna", a adăugat el.
Citește și:
Euforia la un turneu crește cu fiecare rundă, crede selecționerul german. "Desigur, asta este posibil și în decembrie. Atunci poate că, după marcarea unui gol, vor sări stropi de vin fiert în loc de bere, chiar dacă aceștia vor fi ceva mai greu de scos din haine", a glumit Flick.
Cupa Mondială 2022 din Qatar va debuta pe 21 noiembrie, în timp ce finala urmează să se dispute pe 18 decembrie.
Sursa: AGERPRES
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Prima reacție dinspre FRF legată de viitorul selecționer! Boloni, Olăroiu și Mutu, printre opțiuni
12/10/2021 LA 16:56
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Rădoi, gest rar în conferință: "Facem circ". Ivan, adus să "zică adevărul" despre marcajul cu nemții
10/10/2021 LA 14:57