Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ar mai trebui să intre naționale precum San Marino în "groapa cu lei"?

Andrei Nicolae

Actualizat 16/11/2021 la 12:58 GMT+2

Anglia s-a calificat la Cupa Mondială din 2022, după ce s-a impus cu 10-0 în ultimul meci din grupă, în compania naționalei San Marino. Fanii englezi, dar și foste staruri precum Michael Owen și Roy Keane sunt de părere că astfel de jocuri sunt fără sens.

England celebrate

Credit imagine: Getty Images

Campania de calificare la Cupa Mondială din 2022 a adus în prim-plan un rezultat mai rar întâlnit, San Marino – Anglia 0-10. A fost un joc în care Harry Kane & Co s-au bucurat de calificarea la turneul final din Qatar, dar opinia generală a englezilor este că astfel de meciuri dezechilibrate nu își au sensul.
Inclusiv fostul star al naționalei Three Lions, Michael Owen, s-a alăturat fanilor și a susținut că astfel de jocuri nu ar trebui să mai fie programate pe viitor. San Marino și alte naționale din lumea a treia fotbalistică ar trebui să intre mai devreme în precalificări și doar cele mai bune să ajungă să lupte cu marile forțe.
Spre exemplu, la alte sporturi de echipă, în drumul spre turneele finale sunt mai multe etape de calificare, în funcție de grupele valorice. La handbal se începe cu precalificări și doar 2-3 naționale din grupele inferioare ajung în etapa preliminară cu marile forțe din Europa.

San Marino nu a câștigat niciodată un joc oficial la seniori

Luni seara, selecționata lui Gareth Southgate a avut 6-0 cu San Marino încă de la pauză. Pentru calificarea la turneul final, Anglia avea nevoie doar de un egal în acest joc, dar s-a terminat cu un scor fluviu: 10-0!
Harry Kane (r.) traf gegen San Marino vierfach
Michael Owen, care a jucat la trei Cupe Mondiale cu Anglia, s-a întrebat după meci de ce naționale precum San Marino ajunge să se înfrunte cu naționalele de top.
"Îți pierzi rapid dragostea pentru fotbalul internațional (n.r. cu referire la jocurile echipelor naționale), cu excepția turneelor ​​mari. Cred că mulți oameni simt la fel. Jumătate dintre aceste jocuri sunt absolut inutile. Este nevoie de o restructurare", a susținut Michael Owen.
Roy Keane, expertul ITV, a mărturisit la rândul lui că îi pare rău pentru San Marino, națională care a pierdut toate cele 10 partide și a încheiat cu un golaveraj 1-46!
"Ei sunt foarte limitați la fiecare aspect al jocului. Nu ar trebui să fie pe același teren cu Anglia. Ce poate să le spună antrenorul înainte de meci? 'Hai băieți, putem face asta?' Să fii bătut în fiecare meci trebuie să fie sfâșietor pentru ei", a susținut Keane, potrivit Daily Mail.
În istorie, San Marino nu a câștigat niciun meci oficial. Singurul succes a venit într-un meci amical în 2004, cu Liechtenstein.
"Acest meci San Marino vs Anglia este o pierdere de timp pentru toată lumea. Trebuie să existe o etapă de pre-calificare pentru Cupa Mondială și Euro", spun fanii englezi.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo