Mirel Rădoi a anunțat la finalul partidei cu Armenia că va pleca de la echipa națională la finalul acestei campanii de calificare, indiferent de poziția pe care va termina România în Grupa J, spunând că nu își va prelungi contractul cu Federația Română de Fotbal, care expiră în luna noiembrie.
Unul dintre antrenorii despre care s-a spus că i-ar putea lua locul lui Rădoi este Ladislau Boloni. Tehnicianul în vârstă de 68 de ani este liber de contract și a comentat posibilitatea de a prelua echipa națională a României.
Antrenorul, care a mai fost selecționerul 'tricolorilor' în perioada 2000-2001, a spus că speră ca Rădoi să se răzgândească, dar nu a exclus varianta ca el să se afle pe bancă la meciurile de baraj.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
ACUM 14 ORE
"Să vin la națională? În viață orice este posibil. Sper însă ca Rădoi să se răzgândească și să pregătească naționala și în baraj, de ce nu, și la Mondiale. A fost atacat de toată lumea, pe bună dreptate, iar el s-a supărat. E normal acum să se gândească la viitorul lui.
Poate Mirel are o ofertă interesantă, foarte rapidă, care poate să nu mai fie valabilă dacă rămâne până în martie la națională. Mai este și altă socoteală.
Situația actuală a echipei naționale este bună, vine barajul, cu echipe puternice, și va fi greu să te califici la Mondiale. Poate urma un nou val de critici împotriva lui. E altceva să plece când e pe val decât să plece criticat că a ratat o nouă calificare", a declarat Boloni, potrivit GSP.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235743.png

CINE I-AR PUTEA LUA LOCUL LUI RĂDOI

Federația Română de Fotbal a început deja să caute o variantă bună pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Potrivit AS.ro, printre antrenorii vizați de oficialii forului național se numără Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Adrian Mutu, acesta din urmă având însă șanse mici de a-i urma lui Rădoi pe banca tehnică a echipei naționale în condițiile în care FRF nu-și va dori să riște înaintea barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.
Principala țintă a celor de la Federație ar fi Gică Hagi, care și-a exprimat în trecut dorința de a deveni selecționerul României. Ceea ce îl diferențiază pe antrenorul celor de la Farul de ceilalți candidați este faptul că majoritatea jucătorilor de la națională au fost formați de-a lungul timpului la academia sa de fotbal.
O altă variantă ar fi Cosmin Olăroiu, care este liber de contract și despre care Rădoi a spus în urmă cu câteva săptămâni că este cea mai bună soluție pe care FRF ar avea-o la dispoziție în condițiile în care este unul dintre cei mai buni antrenori români și ar veni la națională fără mari pretenții financiare.
Nu în ultimul rând, Federația Română de Fotbal s-ar putea orienta și către Victor Pițurcă. Tehnicianul este, de asemenea, fără angajament și pare dispus să se întoarcă la echipa națională, dorindu-și să-și îndeplinească visul de a califica România la un turneu mondial.
CINE ESTE ANTRENORUL CARE AR TREBUI SĂ PREIA ECHIPA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI?
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Romanian Liga I
Continuă tensiunile la Craiova. Președintele Cârțu nu e de acord cu deciziile antrenorului Rădoi
13/11/2022 LA 11:05
Romanian Liga I
Mirel Rădoi a răbufnit după Rapid – CS U Craiova 2-2: "Nu stau să mă rog de nimeni!"
13/11/2022 LA 06:21