Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Boloni, despre posibilitatea de a prelua echipa națională a României: "Rădoi a fost atacat de toată lumea!"

Bianca Dumitru

Publicat 13/10/2021 la 10:03 GMT+3

Mirel Rădoi a anunțat că nu-și dorește să mai continue pe banca tehnică a echipei naționale după meciurile cu Islanda și Liechtenstein, ultimele din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Ladislau Boloni a comentat posibilitatea de a îi lua locul lui Rădoi.

Ladislau Boloni, în fața unei contra-performanțe

Credit imagine: Getty Images

Mirel Rădoi a anunțat la finalul partidei cu Armenia că va pleca de la echipa națională la finalul acestei campanii de calificare, indiferent de poziția pe care va termina România în Grupa J, spunând că nu își va prelungi contractul cu Federația Română de Fotbal, care expiră în luna noiembrie.
Unul dintre antrenorii despre care s-a spus că i-ar putea lua locul lui Rădoi este Ladislau Boloni. Tehnicianul în vârstă de 68 de ani este liber de contract și a comentat posibilitatea de a prelua echipa națională a României.
Antrenorul, care a mai fost selecționerul 'tricolorilor' în perioada 2000-2001, a spus că speră ca Rădoi să se răzgândească, dar nu a exclus varianta ca el să se afle pe bancă la meciurile de baraj.
"Să vin la națională? În viață orice este posibil. Sper însă ca Rădoi să se răzgândească și să pregătească naționala și în baraj, de ce nu, și la Mondiale. A fost atacat de toată lumea, pe bună dreptate, iar el s-a supărat. E normal acum să se gândească la viitorul lui.
Poate Mirel are o ofertă interesantă, foarte rapidă, care poate să nu mai fie valabilă dacă rămâne până în martie la națională. Mai este și altă socoteală.
Situația actuală a echipei naționale este bună, vine barajul, cu echipe puternice, și va fi greu să te califici la Mondiale. Poate urma un nou val de critici împotriva lui. E altceva să plece când e pe val decât să plece criticat că a ratat o nouă calificare", a declarat Boloni, potrivit GSP.
Everton - West Ham, etapa 8

CINE I-AR PUTEA LUA LOCUL LUI RĂDOI

Federația Română de Fotbal a început deja să caute o variantă bună pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Potrivit AS.ro, printre antrenorii vizați de oficialii forului național se numără Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Adrian Mutu, acesta din urmă având însă șanse mici de a-i urma lui Rădoi pe banca tehnică a echipei naționale în condițiile în care FRF nu-și va dori să riște înaintea barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.
Principala țintă a celor de la Federație ar fi Gică Hagi, care și-a exprimat în trecut dorința de a deveni selecționerul României. Ceea ce îl diferențiază pe antrenorul celor de la Farul de ceilalți candidați este faptul că majoritatea jucătorilor de la națională au fost formați de-a lungul timpului la academia sa de fotbal.
O altă variantă ar fi Cosmin Olăroiu, care este liber de contract și despre care Rădoi a spus în urmă cu câteva săptămâni că este cea mai bună soluție pe care FRF ar avea-o la dispoziție în condițiile în care este unul dintre cei mai buni antrenori români și ar veni la națională fără mari pretenții financiare.
Nu în ultimul rând, Federația Română de Fotbal s-ar putea orienta și către Victor Pițurcă. Tehnicianul este, de asemenea, fără angajament și pare dispus să se întoarcă la echipa națională, dorindu-și să-și îndeplinească visul de a califica România la un turneu mondial.
Cine este antrenorul care ar trebui să preia echipa națională a României?
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo