România va juca duminică, de la ora 19:00, în Liechtenstein, ultimul meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Pentru a termina această campanie de calificare pe locul 2, 'tricolorii' au nevoie nu doar de o victorie, ci și de un rezultat favorabil în meciul dintre Macedonia de Nord și Islanda.
Daniel Oprița a spus că jucătorii lui Mirel Rădoi trebuie să spere, fiind de părere că islandezii sunt capabili să le țină piept celor din Macedonia de Nord. Antrenorul celor de la Steaua a punctat, însă, că România va avea o misiune foarte grea la baraj, dacă va reuși să obțină calificarea în această fază a preliminariilor, unde unul dintre posibilii adversari este Elveția.
"Nu mi s-a părut slabă echipa României contra Islandei. Cu o echipă care se apără cu toți jucătorii în propriul careu, e greu. Au fost situații în care puteam să luăm decizii mai bune. A fost și bara lui Ianis Hagi, au fost ocazii.
Cupa Mondială FIFA
Primele opinii ale lui Edi Iordănescu în Qatar. Ce spune despre Elveția, viitoarea rivală a României
ACUM 19 ORE
Mai visăm, mai sperăm cât mai avem șanse. Sperăm să facă ceva Islanda. Se poate să avem noroc, Islanda a arătat că e capabilă să joace, se poate. Nu știu ce am face la baraj, dacă dăm de o echipă precum Elveția... Am văzut meciul cu Italia, nu i-a fost cu nimic mai prejos, ba chiar a fost mai bună în unele momente", a declarat Daniel Oprița, la finalul partidei amicale dintre FC U Craiova și Steaua.

Singurul scenariu în care România merge la baraj

Meciul dintre echipa națională a României și Liechtenstein este programat duminică, de la ora 19:00. În această săptămână, în primul meci din luna noiembrie, 'tricolorii' nu au reușit să câștige în fața Islandei, în ciuda numeroaselor ocazii pe care le-au avut la poarta lui Olafsson.
În urma remizei, scor 0-0, calificarea echipei lui Mirel Rădoi la baraj depinde nu doar de rezultatul din duelul cu Liechtenstein, ci și de rezultatul partidei dintre Macedonia de Nord și Islanda, care se joacă tot duminică, de la ora 19:00. Pentru ca România să încheie preliminariile pe locul 2, 'tricolorii' sunt obligați să obțină victoria la Vaduz, iar macedonenii nu trebuie să câștige în fața Islandei.
Mâine, tot de la ora 19:00, se va disputa și meciul Armenia - Germania.
CLASAMENTUL GRUPEI J:
  • 1. Germania - 24 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 15 p.
  • 3. România - 14 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 9 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Mesajul emoționant al selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României
ACUM O ZI
Fotbal
Mihai Stoichiță, deosebit de optimist în privința preliminariilor EURO 2024. "Ne calificăm!"
21/11/2022 LA 21:37