Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Boost de încredere pentru 'tricolori' înainte de meciul cu Liechtenstein: "Islanda e capabilă să joace!"

Bianca Dumitru

Publicat 13/11/2021 la 20:17 GMT+2

Echipa națională a României depinde de rezultatul partidei dintre Macedonia de Nord și Islanda pentru a prinde calificarea la barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Daniel Oprița consideră că jucătorii lui Mirel Rădoi mai pot spera la locul 2, arătându-se convins că Islanda poate să le țină piept macedonenilor.

România - Liechtenstein

Credit imagine: Getty Images

România va juca duminică, de la ora 19:00, în Liechtenstein, ultimul meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Pentru a termina această campanie de calificare pe locul 2, 'tricolorii' au nevoie nu doar de o victorie, ci și de un rezultat favorabil în meciul dintre Macedonia de Nord și Islanda.
Daniel Oprița a spus că jucătorii lui Mirel Rădoi trebuie să spere, fiind de părere că islandezii sunt capabili să le țină piept celor din Macedonia de Nord. Antrenorul celor de la Steaua a punctat, însă, că România va avea o misiune foarte grea la baraj, dacă va reuși să obțină calificarea în această fază a preliminariilor, unde unul dintre posibilii adversari este Elveția.
"Nu mi s-a părut slabă echipa României contra Islandei. Cu o echipă care se apără cu toți jucătorii în propriul careu, e greu. Au fost situații în care puteam să luăm decizii mai bune. A fost și bara lui Ianis Hagi, au fost ocazii.
Mai visăm, mai sperăm cât mai avem șanse. Sperăm să facă ceva Islanda. Se poate să avem noroc, Islanda a arătat că e capabilă să joace, se poate. Nu știu ce am face la baraj, dacă dăm de o echipă precum Elveția... Am văzut meciul cu Italia, nu i-a fost cu nimic mai prejos, ba chiar a fost mai bună în unele momente", a declarat Daniel Oprița, la finalul partidei amicale dintre FC U Craiova și Steaua.

Singurul scenariu în care România merge la baraj

Meciul dintre echipa națională a României și Liechtenstein este programat duminică, de la ora 19:00. În această săptămână, în primul meci din luna noiembrie, 'tricolorii' nu au reușit să câștige în fața Islandei, în ciuda numeroaselor ocazii pe care le-au avut la poarta lui Olafsson.
În urma remizei, scor 0-0, calificarea echipei lui Mirel Rădoi la baraj depinde nu doar de rezultatul din duelul cu Liechtenstein, ci și de rezultatul partidei dintre Macedonia de Nord și Islanda, care se joacă tot duminică, de la ora 19:00. Pentru ca România să încheie preliminariile pe locul 2, 'tricolorii' sunt obligați să obțină victoria la Vaduz, iar macedonenii nu trebuie să câștige în fața Islandei.
Mâine, tot de la ora 19:00, se va disputa și meciul Armenia - Germania.
CLASAMENTUL GRUPEI J:
  • 1. Germania - 24 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 15 p.
  • 3. România - 14 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 9 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo