România se află în fața ultimei partide din această campanie de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar. 'Tricolorii' vor înfrunta mâine, de la ora 19:00, reprezentativa statului Liechtenstein, într-un meci pe care elevii lui Rădoi nu au voie să-l piardă.
Înaintea duelului, selecționerul României a vorbit despre care este starea fotbaliștilor după remiza cu Islanda, precizând că își dorește ca frustrarea acumulată să fie transpusă mâine pe teren. Mirel Rădoi a spus și că va fi nevoit să facă unele schimbări în primul 11, dezvăluind cine sunt jucătorii care se confruntă cu unele probleme fizice în acest moment.
Nu în ultimul rând, selecționerul a comentat și posibilitatea plecării sale de la cârma naționalei României, mărturisind în ce condiții și-ar dori să continue la echipă.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
29/11/2022 LA 19:54
"E clar că și mâine ne vom gândi atât la ce s-a întâmplat cu Islanda, cât și la ceea ce se întâmplă în Macedonia. Sper să arătăm pe teren frustrarea care s-a strâns după remiza de joi. Sunt sigur că băieții vor sta cu gândul și la meciul Macedoniei de Nord, dar nu o să le spunem rezultatul dacă vor veni să întrebe în timpul meciului. Oricum nu cred că băieții vor fi 100% conectați la partida de mâine. Am început această campanie cu o victorie, ar trebui să o terminăm la fel, iar Islanda poate face și mâine seară ce a făcut cu noi, un egal.
Ratarea calificării la baraj va fi un eșec pentru mine. FRF va trebui să facă apoi o analiză a ceea ce s-a întâmplat. Mă întreb dacă Federația va mai dori să continue cu mine dacă terminăm pe locul 3. Eu aș rămâne la echipă dacă lucrurile pe care le-am discutat înainte au fost în regulă, dacă nu, ar trebui să vină altcineva. Nu există în acest moment nicio ofertă pentru mine, eu am blocat ofertele pe care le-am avut pentru că am vrut ca gândul meu să fie doar aici.
Vor fi schimbări în echipă, avem mici probleme din punct de vedere fizic... Avem o stare de oboseală la Chiricheș și Tănase, o problemă medicală la Marin. Trebuie să calculăm și riscurile unei eventuale accidentări, care ne-ar putea afecta și în cazul unei calificări la baraj. Nu pot să vă spun câte, dar e clar că vor fi schimbări. Este important sistemul de joc, dar mai importantă e dinamica jocului.

Rădoi: "Putem ajunge de la o dezamăgire la o rușine!"

La meciul cu Liechtenstein nu e vorba doar de numele nostru, ci de onoarea unei țări întregi. Putem ajunge de la o dezamăgire, 0-0 cu Islanda, la o rușine. Noi nu suntem Germania, adversarul vine după o înfrângere dureroasă și noi va trebui să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut și să fim foarte atenți.
Sunt sigur că se vor grupa foarte bine în plan defensiv și vor aglomera zonele, iar cu cât va trece timpul, cu atât va fi în avantajul lor. S-a demonstrat și cu Islanda că, de fiecare dată când trece timpul fără să marcăm, am intrat sub presiune. Vom vedea ce va fi", a spus Mirel Rădoi la conferința de presă.
Meciul dintre echipa națională a României și Liechtenstein este programat duminică, de la ora 19:00. În această săptămână, în primul meci din luna noiembrie, 'tricolorii' nu au reușit să câștige în fața Islandei, în ciuda numeroaselor ocazii pe care le-au avut la poarta lui Olafsson.
În urma remizei, scor 0-0, calificarea echipei lui Mirel Rădoi la baraj depinde nu doar de rezultatul din duelul cu Liechtenstein, ci și de rezultatul partidei dintre Macedonia de Nord și Islanda, care se joacă tot duminică, de la ora 19:00, când se va disputa și meciul Armenia - Germania.
CLASAMENTUL GRUPEI J:
  • 1. Germania - 24 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 15 p.
  • 3. România - 14 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 9 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Romanian Liga I
CFR Cluj s-a înțeles cu Nicolae Stanciu pentru revenirea în România! Anunțul lui Neluțu Varga
21/11/2022 LA 10:36