Christian Eriksen a dezvăluit că intenționează să joace pentru Danemarca la Cupa Mondială de anul acesta, la mai puțin de șapte luni după ce a suferit un stop cardiac pe teren.
Mijlocașul s-a prăbușit în timpul partidei Danemarca – Finlanda, pe stadionul Parken din Copenhaga, pe 12 iunie 2021, și nu a mai jucat de atunci.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
Christian Eriksen se antreneazăîn Elveția în această perioadă și într-un prin interviu acordat după evenimentele din vara trecută, a spus clar că se așteaptă să revinăîn fotbal la un nivel înalt.

Crhristian Eriksen: "Scopul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Vreau să mai joc"

Întrebat despre planurile sale în fotbal, jucătorul danez a spus într-un interviu acordat publicației daneze DR și citat de Daily Mail: "Scopul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Vreau să mai joc.
Asta a fost în mintea mea tot timpul. Este un obiectiv, un vis. Dacă voi fi selecționat, este altceva. Dar este visul meu să mă întorc. Și sunt sigur că mă pot întoarce, pentru că nu mă simt diferit. Fizic, am revenit în formă maximă. Acesta a fost obiectivul meu și mai e ceva timp până la Cupa Mondială. Așa că până atunci voi juca fotbal și voi demonstra că am revenit la același nivel".
Întrebat cât de importantă este naționala Danemarcei în tot acest proces de a reveni în top, el a adăugat: "Foarte important. Vreau să joc pentru Danemarca la Cupa Mondială.
Visul meu este să mă alătur echipei naționale și să joc din nou la Parken. Să demonstrez că acel stop cardiac a fost o întâmplare. Vreau să demonstrez că am trecut mai departe și că pot juca din nou la echipa națională. Din nou, depinde de antrenor să îmi evalueze nivelul. Dar inima mea nu este un obstacol".
Fotbalistul a mărturisit că a fost copleșit de susținerea fanilor, însă a recunoscut că acest aspect a contat enorm în recuperarea sa.
"A fost incredibil că atât de mulți oameni au simțit nevoia să îmi scrie sau să îmi trimită flori. Acel incident a avut un impact asupra oamenilor și au vrut ca eu și familia mea să știm asta. M-au făcut foarte fericit. La spital, cei de acolo îmi spuneau că primesc din ce în ce mai multe flori. A fost ciudat pentru că nu m-am așteptat ca oamenii să îmi trimită flori pentru că am murit pentru cinci minute. A fost extraordinar, foarte frumos din parte tuturor și a fost de un mare ajutor să primesc toate acele urări de bine. Oamenii încă îmi scriu", a mai spus Christian Eriksen.
Contractul lui Eriksen cu Inter Milano a fost reziliat. Cluburi din Anglia, Olanda și Danemarca sunt interesate de serviciile lui.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo nu se mulțumește doar cu calificarea la CM din Qatar: "Vrem mult mai mult"
31/03/2022 LA 08:06
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ibrahimovic a anunțat ce planuri are după ce Suedia a ratat calificarea la CM din Qatar
30/03/2022 LA 13:30