Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ciprian Marica, un nou mesaj pentru Mirel Rădoi: "Nici dacă alegea Mirel nu găsea adversari mai facili în grupa asta"

Andrei Nicolae

Actualizat 12/11/2021 la 16:53 GMT+2

Ciprian Marica l-a atacat pe Mirel Rădoi, după ce România a terminat doar 0-0 cu Islanda, în grupa de calificare la Cupa Mondială. Selecționerul i-a răspuns la conferința de presă, dar fostul atacant al naționalei a venit azi cu noi argumente.

Ciprian Marica, fostul internațional român

Credit imagine: Eurosport

Rezultatul României cu Islanda de joi seara, în calificările pentru Cupa Mondială (scor 0-0), în urma căruia tricolorii și-au redus drastic șansele de a prinde locul 2 și play-off-ul, a dat naștere și unui conflict între Ciprian Marica și Mirel Rădoi.
Imediat după terminarea meciului, Ciprian Marica a declarat la PRO TV: "Vorbeam de lucrurile negative care se întâmplă în jurul naționalei și principalul vinovat este selecționerul, care anunță că pleacă. Ar trebui să plece acum, dacă tot pleacă. Ce mai stăm să anunțăm că mai așteptăm încă o partidă. Dacă tot vrem să arătăm că suntem bărbați, acum ar trebui să plece".
Replica lui Mirel Rădoi a venit tot aseară, la conferința de presă: "Nu mă supăr pe Marica, îl știu mai bine decât voi, am fost colegi de generație. Ajungi să-i știi limitele colegului când petreci mult timp cu el. E proverbul ăla: 'Nu te bate cu ăla, că te bate cu armele lui'. N-am cum să vorbesc cu Marica. Chiar dacă a jucat mulți ani fotbal, nu înțelege foarte mult din antrenorat".

Ciprian Marica susține că nici dacă Mirel Rădoi ar fi ales adversarii, nu ar fi fost atât de facili

Schimbul de replici nu s-a oprit aici. Ciprian Marica a venit azi cu noi detalii în tot acest conflict:
"Mi-a transmis Mirel în conferința de presă că nu pune preț pe aprecierile mele fiindcă nu sunt interesat de antrenorat și ca atare nu mă pricep. Și are dreptate când zice ca nu sunt interesat să profesez ca antrenor. Eu am ales alt drum. Toată lumea vrea să primească de la fotbal, eu am ales să dau fotbalului o parte din ceea ce mi-a oferit.
Cu Mirel Rădoi am împărțit ani în șir vestiarul echipei naționale. Am trăit împreună bucurii și necazuri cu tricolorul pe piept.Tocmai de asta vin cu explicații! E un băiat deosebit și un om de valoare. Dar nu despre asta trebuie să vorbim noi când vorbim despre România. Rezultatele sunt cele care contează și exprimarea echipei în teren care a dus la aceste rezultate.
Mirel Rădoi
Iar cifrele, faptele sunt dezastruoase. Într-un an de zile, o echipă în regres maxim, Islanda, ne-a ucis speranțele pentru două turnee finale. Nici dacă alegea Mirel nu putea găsi un adversar mai convenabil pentru barajul de anul trecut, precum Islanda. La fel cum nici dacă alegea Mirel nu găsea adversari mai facili în grupa asta de calificare. Armenia, Islanda, Macedonia, Liechtenstein. Să fim serioși!"

"Îi mai țineți minte pe Dorinel, pe Contra, pe Marius Niculae cum plângeau pe teren după o așa ratare?"

Ciprian Marica a susținut că România a trăit un moment negru al fotbalului românesc și continuă să susțină că Mirel Rădoi trebuie să-și prezinte demisia.
"Ne comportăm ca și când ne-am născut înfrânți, iar pe mine asta mă deranjează. Prin toate canalele media am cerut rămânerea selecționerului dacă ne calificam la baraj. Dar nu am reușit să batem acasă o Islanda răvășită de scandaluri și de schimbări de generație. Și atunci de ce să mai stea selecționerul?
Pentru că demisia de onoare e un gest de asumare. Ori dacă la fiecare pas greșit selecționerul iese și spune că este vina lui, de ce s-ar supăra dacă eu trag concluzia ca a greșit? Fiindcă a greșit grav cu anunțul că va pleca, venit înainte de un meci decisiv. A preluat el greșeala enormă a Federației, care nu i-a oferit un contract complet și a inoculat în subconștientul jucătorilor un alibi.
Iar joi seara așa s-a jucat, la alibi. Am văzut un calm ciudat, pase laterale, nu am văzut ambiție, agresivitate nici presiune, nici lupte, nici lacrimi la final că am ratat așa de ușor o prezență la baraj.
Serios, nici nu mi-am dat seama că s-a terminat meciul, era așa o liniște pe gazon, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar Chiricheș s-a pus în genunchi, la un moment dat, dar parcă așa, doar de poză.
Îi mai țineți minte pe Dorinel, pe Contra, pe Marius Niculae cum plângeau pe teren după o așa ratare? Se mai dau încă imagini cu ei pe la TV sau Îi găsiți pe YouTube.
Și în asemenea situație, demisia selecționerului ar fi venit ca un semnal de alarmă. Pentru că am omorât fotbalul și ne grăbim să-l îngropăm și să îi punem cruce. Sportul, în general, a murit în România și nu face nimeni, nimic!
În concluzie, tot ce am comentat la meciurile echipei naționale am comentat la adresa celor implicați, răspunzători pentru rezultate".

Ciprian Marica crede însă în potențialul lui Rădoi de a ajunge un antrenor mare

În finalul discursului, Ciprian Marica a evidențiat faptul că este convins că Mirel Rădoi va ajunge un mare antrenor.
"Nu a contat că a fost Daum, Contra, un prieten foarte bun, Rădoi, un coleg și un om pe care îl respect. Nu am nimic personal cu nimeni.
Dar și copilul meu să fie pe banca tehnică a României, dacă lucrurile nu sunt în regulă eu nu pot să mint și nici să mă uit în altă parte, să mă fac că nu văd.
Aplaud ce e de aplaudat și punctez ce nu mi se pare în regula. Fiindcă progresul vine doar dacă înveți din greșeli.
Poate nu mă pricep eu cum se pricep alții la antrenorat, dar, din păcate pentru România, am cam avut dreptate în ceea ce am remarcat! La final, chiar țin să-i transmit un mesaj personal lui Mirel: dincolo de toate, sunt convins că vei ajunge un mare antrenor. Îți țin pumnii!"
După partida de joi, România a coborât pe locul 3 în Grupa J și mai poate ajunge în play-off doar dacă va câștiga în Liechtenstein, iar Macedonia de Nord nu învinge Islanda. Ambele jocuri sunt programate duminică, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo