Croația - Rusia a fost primul dintre cele 3 meciuri cruciale ale zilei, care s-au jucat cu calificarea la Campionatul Mondial pe masă. Pentru a merge direct la turneul final, croații aveau o singură variantă la dispoziție: victoria, deoarece rușii conduceau cu 2 puncte avans înaintea partidei.
Încă de la începutul meciului, rușii s-au așezat pe 2 linii în defensivă, iar Modric & Co au încercat să găsească drumul spre gol. Prima repriză a fost săracă în ocazii, Kramaric și Brozovic fiind singurii care l-au pus la încercare pe portarul Safonov, dar acesta a fost de fiecare dată la post.
În partea secundă s-a jucat după aceleași coordonate, cu gazdele încercând să pună presiune, dar fără a avea ocazii uriașe. Odată cu trecerea timpului, rușii au început să viseze la calificare, chiar dacă nu au tra niciun șut pe poartă.
Cupa Mondială FIFA
Modric, mesaj absolut superb pentry Rodrygo, care a ratat primul penalty al Braziliei, cu Croația
ACUM 44 MINUTE
Citește și:

Croația - Rusia 1-0 | Vicecampioana mondială, calificată direct în Qatar

Insistența croaților a fost răsplătită însă în minutul 81, când Fedor Kudryashov și-a trimis mingea în proprie poartă, în încercarea de a îndepărta un balon trimis periculos în careu. Echipei antrenate de Valerij Karpin i-a fost greu să-și schimbe tactica și nu a reușit să se apropie periculos de poarta croaților până la final.
S-a terminat 1-0 și Croația este astfel sigură de prezența sa în Qatar, în timp ce Rusia va merge la baraj. Vicecampioana Mondială este a 7-a echipă din lume care își poate face deja planurile pentru competiția de anul viitor, după țara gazdă, respectiv Germania, Danemarca, Brazilia, Franța și Belgia.
În celelalte partide din Grupa H, jucate doar pentru palmares, Slovenia a învins Cipru cu 2-0, în timp ce Slovacia nu a avut milă de Malta, învingând-o cu 6-0.
În această seară vom afla alte 2 echipe care vor obține biletele pentru Mondial. Acestea se vor stabili în urma duelurilor Spania - Suedia și Portugalia - Serbia. Tot în această seară se joacă ultimele meciuri și în grupa României, câștigată deja de Germania. Tricolorii speră încă la locul 2, dar trebuie să câștige partida din Liechtenstein, iar Macedonia de Nord să nu bată Islanda.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
A jucat Neymar ultimul său meci la Cupa Mondială? Ce declarase starul înaintea turneului final
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Neymar, în istoria naționalei Braziliei după golul marcat în sferturi la Cupa Mondială
ACUM 2 ORE