Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată un top 3 al lui Nicolae Stanciu, al celor mai buni fotbaliști alături de care a jucat

Andrei Nicolae

Actualizat 06/10/2021 la 14:56 GMT+3

Liderul echipei naționale a primit șapte întrebări de la șapte internaționalei români care au evoluat în Bundesliga, înaintea partidei Germania – România, programată vineri, de la ora 21:45.

Nicolae Stanciu

Credit imagine: Getty Images

Nicolae Stanciu este unul dintre jucătorii cheie ai României, înaintea a două jocuri de totul sau nimic în calificările pentru Cupa Mondială de fotbal din 2022. Vineri, tricolorii vor juca în deplasare cu Germania, la Hamburg, iar 3 zile mai târziu vor evolua pe Stadionul Steaua, cu Armenia. Ambele jocuri vor începe la ora 21:45.
Jucătorul de la Slavia Praga a avut parte deja de o primă provocare înaintea jocului cu Germania. Șapte foști internaționali români, care au evoluat de-a lungul timpului în Bundesliga, i-au adresat câte o întrebare prin intermediul FRF TV.

Cum arată un top 3 al lui Nicolae Stanciu, al celor mai buni fotbaliști alături de care a jucat

Ovidiu Burcă: Ce aspect al jocului ți-ai îmbunătățit de când ai plecat din România și care a fost lucrul care te-a surprins cel mai tare când ai plecat din România, fotbalistic și nu numai?
Mi-am îmbunătățit foarte mult condiția fizică, iar ca aspect al jocului, faza defensivă foarte mult. Ritmul m-a impresionat mai mult, după plecarea de la FCSB, când am ajuns la Anderlecht. Chiar dacă eram foarte bine pregătit, intensitatea acolo era mult mai mare și cred că asta m-a surprins puțin.
Dorinel Munteanu: Te respect foarte mult și cred că poți să fii motorul echipei naționale. Dar de ce nu faci acest pas, care cred că ți se potrivește, să joci într-un campionat precum Germania?
Nu am avut această șansă deocamdată. Sper ca într-un viitor să ajung. Campionatul din Cehia este foarte urmărit de cei din Bundesliga. Iar în grupele Ligii Campionilor am dat peste Dortmund, iar anul acesta îi întâlnim pe Union Berlin. Mi-aș dori pe viitor să joc acolo, dar până acum nu regret nicio decizie pe care am luat-o în cariera mea, în ceea ce privește transferurile.
Nicolae Stanciu (Slavia Praga)
Jean Vlădoiu: Care este poziția din teren din care crezi că dai cel mai bun randament?
S-au schimbat multe în ultimii ani, de când am ajuns la Slavia. Am jucat și mai defensiv și mai ofensiv, încerc să fac ceea ce îmi cere antrenorul acolo. Nu am să intru foarte mult în detalii, pentru că s-a vorbit foarte mult despre ce poziție am jucat la echipa națională. Dar la club, când jucăm împotriva unei echipe care face un pressing foarte avansat, antrenorul ne cere celor trei care jucăm la mijloc să coborâm la 20 de metri de poarta noastră, să începem construcția de la portar. Și acolo am o poziție joasă, pentru că îmi cere să cobor, să iau mingea și să distribui pase. Nu cred că acum mi se potrivește mai mult o poziție. Joc și inter, am jucat și mijlocaș cu doi mai puțin defensivi.

Primul eșalon din România – OK. Cehia – bună. Bundesliga – top.

Alex Maxim: Spune-ne câte un lucru pe care l-ai învățat de la fiecare din selecționerii cu care ai lucrat la echipa națională, Iordănescu, Daum, Contra, Rădoi.
De la fiecare ai câte ceva de învățat. În primul rând, domnului Iordănescu îi mulțumesc pentru faptul că m-a adus în premieră la echipa națională și sub comanda dânsului am avut șansa să debutez la un Campionat European. Dânsul are o experiență foarte mare, îmi pare rău că nu am putut lucra mai mult timp împreună. Cu domnul Daum, nu vorbeam așa de mult, îmi dădea o libertate în teren. Cu domnul Contra am învățat să am o agresivitate mult mai mare în teren. Iar de la Mister (n.r. Rădoi) am învățat enorm de multe încă din perioada FCSB. În jumătatea de sezon cât a stat, am avut cea mai bună perioadă a mea la echipa de club, chiar dacă nu am reușit să câștig campionatul. La fel, îmi dă o mare libertate în teren să mă exprim. Ne ajută enorm de mult. Ne spune tuturor să ne bucurăm de fotbal, să jucăm fără presiune. Și cred că asta ne ajută pe toți.
Sergiu Radu: Dacă ar fi să faci un top 3 al celor mai buni jucători cu care au jucat până acum în echipă, care ar fi?
Primul ar fi Luci Sânmărtean. Pe locul 2 l-aș pune pe Tielemans, am jucat împreună la Anderlecht. Iar pe 3-4 i-aș pune pe foștii mei colegi, Soucek și Coufal, ambii la West Ham în prezent.
Lucian Sânmărtean
Ionel Ganea: Care este motivul pentru care reușești să faci mai des diferența la echipa de club decât la națională?
Evoluțiile la echipa națională oscilează pentru fiecare jucător. Se și schimbă mult jucătorii noștri, selecționerul are și el decizii grele de luat. Sunt mereu jucători noi, trebuie închegate relații de joc și este foarte diferit ce se întâmplă la club.
Vlad Munteanu: Cred că vei evolua și tu în Bundesliga. Descrie printr-un singur cuvânt competițiile din România, Cehia și Germania.
Primul eșalon din România – OK. Cehia – bună. Bundesliga – top.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo