Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Mondială bienală? Reacția șefului UEFA, categorică: "Este o idee proastă, nu pentru că noi ne opunem"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 31/12/2021 la 17:32 GMT+2

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, şi-a reiterat opoziţia faţă de proiectul FIFA de a organiza o Cupă Mondială din doi în doi ani, afirmând că turneul feminin şi Jocurile Olimpice ar fi afectate dacă ar avea loc în acelaşi an.

A general view of Brazuca and the FIFA World Cup Trophy at the Maracana before the adidas Brazuca launch at Parque Lage on December 3, 2013 in Rio de Janeiro, Brazil. Brazuca was the Official Match Ball for the FIFA World Cup 2014 Brazil

Credit imagine: Getty Images

Organismul care conduce fotbalului european şi omologul său sud-american, CONMEBOL, s-au opus cu fermitate acestei idei, care, potrivit preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, ar genera venituri suplimentare de 4,4 miliarde de dolari.
"Europa şi America de Sud sunt împotriva acestui plan, iar ele sunt singurele continente care au câştigat Cupa Mondială în istoria acestei competiţii. Problema este este că o Cupă Mondială trebuie să aibă loc la patru ani pentru a fi interesantă", a declarat Ceferin cu ocazia Expo 2020 de la Dubai.

Cupa Mondială bienală ar afecta și Jocurile Olimpice

"Asta ar afecta şi alte sporturi, Jocurile Olimpice, pe scurt, multe lucruri. Este pur şi simplu o idee proastă, iar acest lucru nu se va întâmpla pentru că este o idee proastă, nu pentru că noi ne opunem", a adăugat preşedintele UEFA.
Planurile FIFA au strârnit îngrijorare şi din partea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), care şi-a exprimat "preocupările serioase" cu privire la impactul pe care o Cupă Mondială bienală l-ar avea asupra calendarului sportiv mondial.
"De ce au loc Jocurile Olimpice la fiecare patru ani? Pentru că este un eveniment pe care trebuie să îl aştepţi cu nerăbdare şi să te bucuri de el. Cupa Mondială este cel mai mare eveniment fotbalistic şi trebuie să fie la fiecare patru ani. Dar este foarte clar: 75% dintre fanii din întreaga lume resping ideea (unei Cupe Mondiale bienale)", a conchis Aleksander Ceferin.
Sursa: Agerpres
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo