Organismul care conduce fotbalului european şi omologul său sud-american, CONMEBOL, s-au opus cu fermitate acestei idei, care, potrivit preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, ar genera venituri suplimentare de 4,4 miliarde de dolari.
"Europa şi America de Sud sunt împotriva acestui plan, iar ele sunt singurele continente care au câştigat Cupa Mondială în istoria acestei competiţii. Problema este este că o Cupă Mondială trebuie să aibă loc la patru ani pentru a fi interesantă", a declarat Ceferin cu ocazia Expo 2020 de la Dubai.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02

Cupa Mondială bienală ar afecta și Jocurile Olimpice

"Asta ar afecta şi alte sporturi, Jocurile Olimpice, pe scurt, multe lucruri. Este pur şi simplu o idee proastă, iar acest lucru nu se va întâmpla pentru că este o idee proastă, nu pentru că noi ne opunem", a adăugat preşedintele UEFA.
Planurile FIFA au strârnit îngrijorare şi din partea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), care şi-a exprimat "preocupările serioase" cu privire la impactul pe care o Cupă Mondială bienală l-ar avea asupra calendarului sportiv mondial.
"De ce au loc Jocurile Olimpice la fiecare patru ani? Pentru că este un eveniment pe care trebuie să îl aştepţi cu nerăbdare şi să te bucuri de el. Cupa Mondială este cel mai mare eveniment fotbalistic şi trebuie să fie la fiecare patru ani. Dar este foarte clar: 75% dintre fanii din întreaga lume resping ideea (unei Cupe Mondiale bienale)", a conchis Aleksander Ceferin.
Sursa: Agerpres
https://i.eurosport.com/2021/12/31/3278755.jpg
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo nu se mulțumește doar cu calificarea la CM din Qatar: "Vrem mult mai mult"
31/03/2022 LA 08:06
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ibrahimovic a anunțat ce planuri are după ce Suedia a ratat calificarea la CM din Qatar
30/03/2022 LA 13:30