Pentru prima dată după mult timp, o mare parte dintre jucătorii convocați la echipa națională traversează perioade foarte bune la echipele de club. Până acum era veșnica problemă că în special stranierii nu joacă mai deloc la echipele lor; sau că cei care joacă o fac în campionate modeste.
Chiar dacă avem puțini jucători în campionate sau la echipe de top, cei care sunt acolo au început să fie importanți. Evident, acest lucru este benefic pentru echipa națională, dar în același timp îi dă mari bătăi de cap staff-ului tehnic pentru alcătuirea formulei de start la primele meciuri din preliminarii.
https://i.eurosport.com/2020/11/10/2934566.png
Fotbal
Ultimele detalii despre starea lui Sadio Mane. A ajuns la spital, după ce a fost făcut K.O.
ACUM 2 ORE

Dennis Man vs Ianis Hagi | Pe cine se va baza rădoi în flancul drept?

Cel puțin la mijlocul terenului, există variante multiple pentru selecționer. Plecând de la considerentul că Rădoi va miza pe sistemul 4-2-3-1, observăm o concurență uriașă pentru linia de 3 din spatele atacantului, care foarte probabil va fi George Pușcaș.
Totuși, marea dilemă a lui Rădoi pare să fie în flancul drept, deoarece Stanciu și Mihăilă par a fi puncte fixe în centru și în partea stângă. Așadar, pe poziția respectivă ar rămâne 2 jucători care să lupte pentru un loc de titular: Dennis Man și Ianis Hagi. Ceilalți jucători convocați care pot juca pe extreme sunt Florinel Coman, Florin Tănase și Alexandru Maxim, dar toți aceștia preferă să joace în partea stângă.
Astfel, unul dintre Man și Hagi ar trebui să intre din primul minut, cel puțin în partida cu Macedonia de Nord. Fiecare dintre cei doi fotbaliști are argumentele sale pentru a fi titular. Rădoi îi cunoaște pe ambii la fel de bine, cei doi făcând parte din generația care a ajuns până în semifinalele Campionatului Euroepan U21 cu el selecționer..
Atât Hagi, cât și Man trec prin perioade destul de bune la echipele de club. Primul a devenit campion în Scoția cu Glasgow Rangers și, chiar dacă nu a jucat meci de meci, atunci când a făcut-o a ieșit de cele mai multe ori în evidență. De partea cealaltă, Man nu a avut prea mult timp de adaptare în Serie A, dar a demonstrat că poate fi un jucător care face diferența în ultima treime adversă. Man a bifat până acum 9 prezențe la Parma, fiind integralist în ultimele 2 întâlniri, ceea ce înseamnă enorm pentru moralul său.
https://i.eurosport.com/2019/10/12/2695036.jpg

Man e mai bun în duelurile 1 la 1, Ianis poate inventa pase decisive

Alegerea lui Rădoi între cei doi fotbaliști va fi foarte dificilă și va depinde probabil de felul în care aceștia s-au prezentat la antrenamente în această săptămână. Ca și calităti, niciunul nu este un marcator desăvârșit, dar scopul lor primordial va fi să-i livreze cât mai multe mingi utile lui Pușcaș.
Aici, fiecare o poate face în mod diferit. Man are o viteză mai bună și poate scoate mai ușor adversari din joc, putând veni apoi cu centrări de calitate în careu, așa cum a făcut și la Parma în meciul cu Roma, când i-a centrat perfect lui Mihăilă, care a marcat. Hagi e ceva mai lent, dar are o mai bună viziune a jocului și poate scoate din joben pase care să destabilizeze apărarea adversă.
Evident, pentru selecționer contează și modul în care cei doi ajută echipa în plan defensiv. La acest capitol niciunul nu putem spune că excelează, dar nici nu putem afirma că vreunul este foarte neglijent. E posibil ca după transferul în Serie A, Dennis Man să fie mai disciplinat în plan defensiv. În schimb, Ianis joacă la Rangers, o echipă care de cele mai multe ori își domină copios adversarii, deci fotbalistul român nu trebuie să se apere prea des.
Indiferent de alegerea lui Rădoi, e clar că aportul ofensiv al alesului va conta mai mult, cel puțin în meciul cu Macedonia, pe care națioanala își propune să îl controleze și să îl câștige.
Există și posibilitatea ca ambii să fie pe teren din primul minut. Asta s-ar putea întâmpla doar dacă Rădoi ar merge pe un sistem cu 2 atacanți, iar Man să fie al 2-lea vârf, lângă Pușcaș, ceea ce i-ar permite lui Ianis să joace în banda dreaptă. Totuși, e greu de crezut că se va întâmpla acest lucru, mai ales că Pușcaș a recunoscut într-un interviu recent că se simte mai confortabil atunci când este singurul vârf al echipei.
Fotbal
Ianis Hagi s-a accidentat în meciul lui Rangers din Cupa Scoției! Care este starea mijlocașului
22/01/2022 LA 10:38
Serie A
Dennis Man, la un pas de revenirea în Serie A! Unde este dorit și în ce condiții se face transferul
08/01/2022 LA 18:59