După victoria extrem de importantă pe care România a obținut-o în fața Armeniei, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, Mirel Rădoi a declarat că nu va mai continua la echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein din luna noiembrie.
Deși șansele echipei naționale de a termina pe locul 2 în grupă au crescut considerabil după duelurile din octombrie, selecționerul a spus că i-a anunțat pe cei de la FRF că nu-și dorește prelungirea contractului, forul fiind nevoit să-i găsească un înlocuitor.
"E un ciclu care se termină și altcineva va trebui să o facă. Din luna noiembrie încolo, oricine poate să fie în fața voastră. Îmi vine greu să cred că, după partida cu Islanda, când voiați să plec, acum vă doriți să mai fiu pe aici. Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, eu îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră!
Romanian Liga I
Continuă tensiunile la Craiova. Președintele Cârțu nu e de acord cu deciziile antrenorului Rădoi
13/11/2022 LA 11:05
Sper ca la finalul acestor meciuri, să avem două victorii și să ne despărțim frumos. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau decizia mea. Așa a fost înțelegerea. Nu-mi poate fi prelungit contractul fără voia mea", a declarat Rădoi la începutul lunii octombrie.

"S-a mai întâmplat ca jucătorii să întoarcă antrenorul"

Acum, cu mai puțin de două săptămâni înaintea ultimelor partide din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, secundul lui Rădoi a vorbit despre posibilitatea ca selecționerul să conducă naționala României și după meciurile cu Islanda și Liechtenstein.
Nicolae Dică a dezvăluit că președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic al forului, Mihai Stoichiță, au discutat deja cu Mirel Rădoi și a lăsat să se înțeleagă că decizia selecționerului nu este definitivă, jucătorii putând avea un rol foarte important în rămânerea acestuia la cârma echipei.
"Mirel are niște discuții cu conducerea. Cu mine nu s-a purtat vreo discuție și vom vedea ce se va întâmpla după cele două jocuri. Trebuie să le câștigăm ca să reușim să ne îndeplinim obiectivul.
Toți jucătorii au fost surprinși de anunțul lui Rădoi, dar mai avem două meciuri foarte importante pe care trebuie să le câștigam și trebuie să ne gândim numai la treaba asta. Cred că Mihai Stoichiță are încredere în discuțiile avute cu Mirel. În plus, s-au întâmplat foarte multe momente de genul ăsta, când jucătorii au întors antrenorul.
Important este că, în momentul în care foarte multe persoane ne contestau, noi aveam încredere în munca pe care o depuneam în fiecare zi și în lotul pe care îl aveam la dispoziție. Iată că ni s-a dat dreptate și că putem face o echipă națională puternică", a declarat Nicolae Dică, potrivit Telekom Sport.
VĂ DORIȚI CA MIREL RĂDOI SĂ RĂMÂNĂ PE BANCA TEHNICĂ A ECHIPEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI?

LISTA STRANIERILOR CARE AR PUTEA FI CONVOCAȚI DE RĂDOI PENTRU MECIURILE DIN NOIEMBRIE

PORTAR: Florin Niță (Sparta Praga-Cehia, 11/0)
FUNDAȘI: Vlad Chiricheș (Sassuolo-Italia, 68/0), Cristian Ganea (Aris Salonic-Grecia, 8/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone-Italia, 19/2), Andrei Rațiu (Huesca-Spania, 4/0), Adrian Rus (Fehervar-Ungaria, 9/0), Alexandru Pașcanu (Ponferradina-Spania, 0/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K.-Turcia, 27/1)
MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray-Turcia, 18/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray-Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers-Scoția, 22/2), Dennis Man (Parma-Italia, 12/2), Valentin Mihăilă (Parma-Italia, 5/1), Răzvan Marin (Cagliari-Italia, 35/2), Marius Marin (Pisa-Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K.-Turcia, 49/6), Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf-Germania, 5/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga-Cehia, 52/11)
ATACANT: George Pușcaș (Reading-Anglia, 24/8)
Ultimele două meciuri ale echipei naționale a României în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 sunt programate pe 11 și 14 noiembrie, în compania reprezentativelor statelor Islanda și Liechtenstein.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Romanian Liga I
Mirel Rădoi a răbufnit după Rapid – CS U Craiova 2-2: "Nu stau să mă rog de nimeni!"
13/11/2022 LA 06:21
Romanian Liga I
Rapid, revenire importantă în duelul cu Craiova! Oltenii au ratat șansa de a urca pe locul 2
12/11/2022 LA 20:35